Đilas: Svi koji nam daju novac biće javno navedeni
Kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas, Foto: Fonet

jasno i glasno

Đilas: Svi koji nam daju novac biće javno navedeni

“Među njima sasvim sigurno neće biti predstavnika krupnog kapitala, jer bi posle davanja nama donacije, oni postali sitni kapitalisti. Jer bi ih vlast ugasila" - kaže on

Objavljeno:

Vidim da je i po istraživanjima razlika takva da kad izađe još 50.000 Beograđana i porastemo četiri odsto - pobedićemo na ovim izborima, izjavio je kandidat za gradonačelnika Beograda Dragana Đilas.

U Danasovom “Intervjuu na mreži”, u kojem sagovornici odgovaraju na pitanja građana sa Fejsbuk stranice lista, Đilas je predlažio da se Informer, Srpski telegraf i Alo udruže u jedne novine, a Pink, Hepi i Prva u jednu televiziju sa istim programom.

"Time bi se olakšalo Vučiću da ne šalje naredbe na deset brojeva telefona, već samo na dva. A ja bih smanjio broj tužbi sa 30 na šest i svima bi bilo lakše i bolje", rekao je Đilas upitan da li 29 tužbi protiv medija i političkih protivnika predstavlja početak nove marketinške strategije i način da bude više u medijima.

Na pitanje koliko košta njegova predizborna kampanja i "da li je istina da je novac dobio od Miroslava Miškovića i sličnih tajkuna koji žele da sruše ovu vlast", bivši gradonačelnik je rekao da će se svi podaci o kampanji i troškovima naći na sajtu njegove liste.

"Svi koji nam daju novac biće javno navedeni. “Među njima sasvim sigurno neće biti predstavnika krupnog kapitala, jer bi posle davanja nama donacije, oni postali sitni kapitalisti. Jer bi ih vlast ugasila", odgovorio je Đilas.

Šapić mi je prijatelj

Bivši gradonačelnik je rekao da mu je Aleksandar Šapić prijatelj i da misli da odlično radi posao predsednika opštine, odgovarajući na pitanje u kakvim je odnosima sa njim.

Na poređenje jednog građanina da je most na Adi "koji je dug 0,9 kilometara koštao 400 miliona evra, a da je najviši drumski most na svetu, "Vladuc de Millau" u Francuskoj, dug čak 2,5 kilometra, koštao isto 400 miliona evra", kandidat za gradonačelnike je rekao – da to nije moguće.

"Po nalazu državnog revizora, most na Adi kosta 161.285.733,33 evra. Da li je most skup ili jeftin ne određuje njegova dužina, već cena po kvadratu mosta", odgovorio je Đilas.

On je odrično odgovorio i na konstataciju da nije ispoštovao Zakon o javnim nabavkama prilikom uvođenja "bus plus" sistema.

Komentarišući primedbu da je "neracionalno trošio budžetska sredstava na repliku Terazija na Novom Beogradu", Đilas je rekao da je "replika Terazija bila mesto gde su se slikali ljudi posle venčanja... Vremenom bi postala turistička atrakcija i finansirala se iz zakupa lokala koji su napravljeni".

"Nova vlast je pustila da sve propadne, potom je sve to srušila i danas je tamo buvljak i smeće na sve strane", dodao je on.

O "nekvalitetnim, višestruko preplaćenim" kontejnerima za smeće, Đilas je naveo da podzemni kontejneri postoje u celoj Evropi, pa i u Novom Sadu, navodeći da su beogradski koštali 340.725 po komadu, a novosadski koje je kupioSNS - 540.000 dinara za komad.

O Beogradu na vodi

Od Đilasa su građani tražili da prokomentariše projekat "Beograd na vodi", uz pitanje da li je tačno da je jedini razlog zbog koga govori protiv projekta taj što sam nije uspeo da ga realizuje.

"Ne, nego što je ovakav kakav se predstavlja - potpuno besmislen. Umesto da bude sve gotovo u četiri godine, da se uloži 3,5 milijarde, dobili smo dve nedovršene zgrade, jedan restoran i 500 metara šetališta. Zgrade se grade iz kredita banaka u Srbiji, a arapska strana je vlasnik 60 odsto, bez uloženog dinara. Cela struka je protiv ovakvog izgleda i uz to većina arhitekata je protiv projekta. E, zato sam protiv", rekao je Đilas.

Dodao je i da nikada nije rekao da je Beograd na vodi sjajan projekat.

Na postavljeno pitanje gde su završila sredstva od 33 miliona namenjena za raseljavanje Roma, Đilas je odgovorio: "Kamo sreće da smo imali i tri miliona, a ne 33 miliona".

BONUS VIDEO:

Tri pitanja za Đilasa, Šapića i Šutanovca

(Espreso.co.rs / N1 )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.