BELI IZLAZI SA NOVOM EKIPOM NA IZBORE! Preletačević ima rezervni plan!
LJUBIŠA PRELETAČEVIĆ BELI VERUJE U SEBE, Foto: Zorana Jevtić

briga ga

BELI IZLAZI SA NOVOM EKIPOM NA IZBORE! Preletačević ima rezervni plan!

Kvote u kladionicama na budućeg gradonačelnika od 100 i 200, koje mu predviđaju pesimističnije rezultate na izborima, takođe ne smatra merodavnim

Objavljeno:

- Ne mislim da je prekid saradnje sa odborničkom grupom “Beli - samo jako” u Mladenovcu nešto što će na beogradskim izborima značiti manje glasova. Pravimo mesta za nove ljude - kaže za “Blic”Luka Maksimović, koji stoji iza fiktivnog lika Ljubiše Preletačevića Belog.

Prethodne nedelje Građanski pokret “Beli - samo jako” saopštio je da se ograđuje od budućeg delovanja njihovog medijski najprepoznatljivijeg člana Luke Maksimovića. Spekulacije da je došlo do raskola u grupi koja je bila glavno iznenađenje, osvojivši veliki broj glasova na lokalnim i predsedničkim izborima, prekinuli su i pokret i Maksimović. Obe strane ogradile su se da je u pitanju samo podeljeno mišljenje da li učestvovati u političkom životu širem od lokala. Na beogradske izbore Luka Maksimović izaći će sa novom ekipom, sastavljenom od njegovih vršnjaka, kolega i muzičara.

- Odbornička grupa htela je da ostane u Mladenovcu, ali su mi raniji rezultati pokazali da ne treba da stanemo. Imamo šansu da se čuje glas naše generacije, zašto ne bismo izašli sa lokala - priča Maksimović i dodaje da time ne smatra da je sa novim saradnicima oslabljen i ne računa na manji broj glasova.

Kvote u kladionicama na budućeg gradonačelnika od 100 i 200, koje mu predviđaju pesimističnije rezultate na izborima, takođe ne smatra merodavnim.

Maksimović u celosti negira informaciju koja se pojavila u medijima da je nekadašnji gradonačelnik Beograda i bivši lider DS-a Dragan Đilas iza raskida njegove saradnje sa pokretom “Beli - samo jako”.

Tvrdnje da se na ovaj potez odlučio nakon što ga je odbio da ga podrži u koaliciji na izborima takođe opovrgava.

- Ne može Ljubišu Preletačevića Belog niko da raskanta. Priča da je Đilas razbucao Belog da bi se domogao njegovih glasova nema veze sa životom. Takođe, nije ni moguće da je on, kako kažu, razbucao ekipu, niti bilo ko drugi, kad sam ja taj koji je izašao iz cele te priče. Pokret je nastao sa idejom da ljudi daju ideje. Nisam bitan ni ja, ni odbornici, već ljudi. Nisam hteo da ostanem u okviru Mladenovca, da se učaurim, hteo sam da otvorim karte i nađem novu ekipu - priča Maksimović.

LJUBIŠA PRELETAČEVIĆ BELI
LJUBIŠA PRELETAČEVIĆ BELIfoto: Zorana Jevtić

Maksimović dodaje da nema ništa protiv mnogih političara kao ličnosti, već načina na koji su u politici, da ne želi nikom da se “proda” i da stvari radi drugačije.

- Nemam ja spremnu ekipu, jer to nije cilj, da ja budem gradonačelnik ili predsednik, nego da mi jednog dana pronađemo nekog ko bi mogao da vrši tu funkciju. Da iskoristimo potencijal Belog i da otvorimo prostor drugim ljudima - objašnjava Maksimović i očekuje da će ovo biti najprljavija kampanja i da je ovo tek početak.

Preletačević i bez Prilepka!

Na lokalnim, a potom i predsedničkim izborima, Preletačevića je pratio takođe fiktivni lik, njegova desna ruka, verni Nebojša Prilepak, kojeg je tumačio Mladenovčanin Stefan Gajić. Ipak, na beogradskim izborima Beli je bez Prilepka.

- Gajić mi je bio velika podrška na predsedničkim izborima, međutim, on je odavno rekao da je on samo na lokalu - objašnjava Maksimović.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.