ĐILAS JE KRIV ZA RASPAD BELOG? Evo i kako!
DRAGAN ĐILAS I BELI, Foto: Fonet, Dragana Udovičić

nije naivan

ĐILAS JE KRIV ZA RASPAD BELOG? Evo i kako!

Đilas rasturio Belog da bi se domogao njegovih glasova!

Objavljeno:

Nekadašnji gradonačelnik Beograda i bivši lider DS-a Dragan Đilas stoji iza raskida saradnje Luke Maksimovića, poznatijeg kao Ljubiša Preletačević Beli, i Pokreta „Beli - samo jako“, saznaje „Alo!“ iz izvora bliskih opozicionarima.

- Đilas nije želeo da se na beogradskim izborima obruka i doživi sudbinu koju je Vuk Jeremić doživeo na izborima za šefa države. Poznat kao vrlo proračunat čovek, on je shvatio da mora strogo da kontroliše opozicione glasove da ne bi bilo iznenađenja - navodi naš izvor i dodaje da ja zato bivši lider DS-a od Preletačevića zatražio podršku.

- Đilas je mislio da će lako ubediti Ljubišu Preletačevića da ga podrži na beogradskim izborima i da bude deo koalicije okupljenje oko sebe. Međutim, tu se malo preračunao, jer je Preletačević odbio da bude u bilo kakvoj koaliciji zato što na predstojeće izbore ide samostalno - navodi naš izvor i dodaje da je ovo Đilasa poprilično razbesnelo, te je odlučio da rasturi taj pokret i onemogući ga da ostvari dobar rezultat.

- On je ubedio Pokret „Beli - samo jako“ da će im na sve načine pomoći, ako se ne budu mešali u beogradske izbore. Naravno, uz ponuđenu pomoć je išao i uslov da Ljubišu Preletačevića Belog, narodski rečeno, puste niz vodu - navodi naš izvor i dodaje da se Đilas nada da oslabljeni Maksimović ne može sam osvojiti ni približan broj glasova koji je osvojio na predsedničkim izborima.

Da je situacija rešena u korist nekadašnjeg gradonačelnika, dokazuju i saopštenja koja su ovih dana stizala iz Mladenovca.

Građanski pokret „Beli - Samo jako“ ogradio se u subotu od delovanja Luke Maksimovića, interpretatora fiktivnog lika Ljubiše Preletačevića Belog.

- Satirični lik Ljubiše Preletačevića Belog je, prema našoj proceni, uspešno izvršio zadatak banalizacije srpskog političara, kao i političke scene - naveli su oni i naglasili da naglasili da „Pokret Beli - Samo jako“ ostaje dosledan svojoj početnoj ideji i opozicionom radu u mladenovačkom parlamentu.

U međuvremenu, na društvenoj mreži Fejsbuk oglasio se i Luka Maksimović i naveo da će „preuzeti bitku za Beograd“. On je dodao da je „bitka na dva fronta skoro nemoguća i da zbog toga mladenovačka odbornička grupa ‘Beli - Samo jako‘ preuzima svu odgovornost nad daljim radom na lokalu“.

- Ja ću preuzeti bitku za Beograd - naglasio je Beli.

Pogledajte bonus video:

Šutanovac o Srpskoj listi koja je DS i Ivanovića nazval "antisrpskom" koalicijom

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.