Čorba, Foto: Printscreen/Youtube/Hrana i Vino SR

današnji meni

BABA MARTI ZADAJTE FATALAN UDARAC BELOM POSNOM ČORBICOM: Neće joj odoleti ni NAJVEĆI IZBIRLJIVCI

Kako nam je "baba Marta" pokazala svoje zube i to da je radovanje proleću možda prerano usledilo, tako smo se odjednom vratili našim sveščicama zimskih recepata.

Objavljeno: 08.03.2022. 20:48h

Neće joj odoleti ni najveći izbirljivci.

Kako nam je "baba Marta" pokazala svoje zube i to da je radovanje proleću možda prerano usledilo, tako smo se odjednom vratili našim sveščicama zimskih recepata.

Ukoliko želite da se ugrejete nekom čorbicom bez mesa, ovaj recept je savršen. Bela čorba se inače priprema sa mesom, ali i njena posna varijanta zadovoljiće nepca najvećih izbirljivaca.

Sastojci:

1 glavica crvenog luka

1/2 većeg celera

1 paškanat

3 veće šargarepe

2 srednja krompira

200 ml posne pavlake za kuvanje

2 kašike ulja

1 kocka od povrća za supu

1 kašičica senfa

1 veza svežeg peršuna

beli luk u prahu

so

biber

maslinovo ulje za serviranje

Priprema:

Ulje zagrejte u šerpi i sa malo vode izdinstajte luk dok ne postane staklast. Dodajte izrendanu šargarepu, celer i paškanat iseckane na kockice i krompir na polovine.

Dodajte kocku za supu, nalijte dve litre vode i ostavite da se povrće skuva.

Kada je krompir omekšao, izvadite ga i stavite u seckalicu, sipajte pavlaku za kuvanje i kašičicu senfa i sve dobro usitnite u glatku masu.

Dodajte so, biber, beli luk u prahu, izblendani krompir i sve sjedinite. U šerpu dodajte i sitno seckani sveži peršun, pa pustite da se sve kuva još desetak minuta.

Čorbu pre serviranja prelijte sa malo maslinovog ulja i poslužite uz domaći hleb.

Prijatno!

(Espreso/Telegraf)