OVAKO CRNOGORCI SPREMAJU ČORBU: Meso mora da bude BAŠ OVAKVO, domaćice za OVO NE ZNAJU (RECEPT)
Čorba, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo zajedno! Sa Dunjom i Tićom

ZA HLADNE DANE

OVAKO CRNOGORCI SPREMAJU ČORBU: Meso mora da bude BAŠ OVAKVO, domaćice za OVO NE ZNAJU (RECEPT)

Kada meso već otpada od kostiju, dodati na kockice isečen krompir i opran pirinač i još malo kuvati

Objavljeno: 22:16h

Ovaj stari recept veoma retko spremaju današnje domaćice ali ako slučajno zalutate u neko crnogorsko selo verovatno ćete na meniju mnogih domaćinstava zateći i ovu čorbu. A evo kako možete i sami da je napravite:

1 / 5 Foto: Printscreen/Bakina kuhinja

Potrebno:

1 kg suvih rebara, suvih kostiju ili dimljena butkica

2 glavice luka

3 veća krompira

1 mala šoljica pirinča

1 kašičice mešavine začina

lovorov list, biber u zrnu, peršunov list

1 jaje

1 / 5 Foto: Profimedia

Priprema:

Suvo meso staviti u lonac, sipati vode da ogrezne i prokuvati kratko. Vodu u kojoj se kuvalo prosuti i naliti novom. Potrebno je oko 3,5 litra, ali može i malo više.

Dok se meso kuva, očistiti luk i iseći ga na kolutove debljine oko 5 mm. Na plotnu (ringlu) od šporeta staviti aluminijumsku foliju, uključiti da se ugreje i poređati po njoj kolutove luka. Peći ih sa obe strane dok lepo ne porumene. Pečeni luk sitno iseckati i ubaciti u čorbu. Dodati lovorov list i malo bibera u zrnu.

Kada meso već otpada od kostiju, dodati na kockice isečen krompir i opran pirinač i još malo kuvati. Tek tada dodati malo mešavine začina, jer je čorba već slana od suvog mesa.

Na samom kraju dok čorba još ključa, usuti u nju, u tankom mlazu, izmućeno jaje da se naprave "rezanci". Pred serviranje, posuti peršunovim listom.

Posluživanje

Uz ovu čorbu lepo se slaže salata od svežeg ili kiselog kupusa, kao i bilo koja druga salata. Idealan obrok za hladnije dane!

(Espreso / Nezavisne.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.