Ilustracija, Foto: Dragana Udovičić

NOVI UDAR NA KUĆNI BUDŽET

OPŠTA POMAMA ZA GORIVOM: U Skoplju KOLONE VOZILA, u ponoć SKAČE CENA!

Prethodno su navalu gradjana na pumpe u Severnoj Makedoniji, u četvrak 3. marta, izazvale informacije koje su se proširile na društvenim mrežama o navodnoj nestašici goriva, kao i da će enormno poskupeti

Objavljeno: 07.03.2022. 23:15h

Na benzinskim pumpama u Skoplju večeras su počele da se stvaraju kolone automobila nakon što je objavljeno da će od ponoći benzini poskupeti za 5,5 denara, a dizel za 10 denara (nešto manje od 20 dinara).

Prema cenovniku koji je donela Republička komisija za energetiku (RKE), nova cena eurosupera BS95 je 89,5 denara, eurosupera BS98 je 91,5 denara, dok će dizel od ponoći koštati 85,5 denara.

FOTO: Printscreen/RTS
FOTO: Printscreen/RTS
FOTO: Printscreen/RTS
FOTO: Printscreen/RTS

Takva odluka je donesena zbog rekordnog rasta nafte i derivata na svetskim berzama, rekli su u RKE i najvili da ubuduće umesto jednom sedmično kao do sada odluke o cenama goriva donositi dnevno, ako za to bude potrebe.

Prethodno su navalu gradjana na pumpe u Severnoj Makedoniji, u četvrak 3. marta, izazvale informacije koje su se proširile na društvenim mrežama o navodnoj nestašici goriva, kao i da će enormno poskupeti. Tada su pojedini gradjani punili gorivo i u kanistere i burad.

(Espreso / Agencije)