Lignje, Foto: Printscreen YouTube/Kuh Poh

lignje

OVAKVE LIGNJE IZ RERNE JOŠ NISTE SPREMALI: Pune su PROTEINA, 1 bitan SASTOJAK je u BAŠ MALOJ KOLIČINI (RECEPT)

Lignje možete naći gotovo u svim marketima smrznute.

Objavljeno: 04.03.2022. 22:40h

Lignje su pune proteina i imaju malo masti, pa su i ukusne i dijetalne.

Sastojci:

- 1 kg lignji

3 kašike prezli - 2 čena belog luka - 5 kašika maslinovog ulja - 1 kašika naseckanog peršuna - 1 limun - so i biber - maslinovo ulje - ražnjići(drveni)

foto: Printscreen/Youtube

Priprema:

Lignje možete naći gotovo u svim marketima smrznute. Gotove smrznute odmrznite u hladnoj vodi u koju ste dodali kašiku morske soli. Sveže, ako kupujete, očistite, izaberite veće komade, pa isecite na trake ili kolutove, a zatim ih osušite pa stavite u posudu sa maslinovim uljem. U drugu posudu stavite prezle, rendanu koru limuna, so, biber, sitno seckani beli luk i seckani peršun i dobro promešajte.

Kolutiće ili trake lignji uvaljajte u mešavinu prezli, pa ih nabodite na ražnjiće pazeći da ostavite razmak između. Na pleh stavite papir za pečenje premažite ga maslinovim uljem, složite raznjiće, nakapljite sa još malo maslinovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta. Izvadite raznjiće iz rerne. Servirajte ih sa kuvanim povrćem i salatoma po ukusu.

(Espreso/Telegraf)