Avion Air Serbia, Foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI, Ilustracija

nova pravila

ER SRBIJA JEDNA OD RETKIH EVROPSKIH AVIO-KOMPANIJA KOJE LETE DO RUSIJE: Svi letovi do četvrtka su rasprodati

Er Srbija trenutno ima i jedan let nedeljno od Beograda do Sankt Peterburga. Takođe, tokom leta srpska avio-kompanija ima i letove do Krasnodara i Rostova na Donu, a od juna planira da uvede i usluge do Sočija

Objavljeno: 01.03.2022. 10:06h

Er Srbija će postati jedan od samo nekoliko evropskih prevoznika kojima je dozvoljeno da lete u ruskom vazdušnom prostoru.

Podsećanja radi, većina evropskih zemalja uvela je opštu zabranu letova aviona registrovanih u Rusiji, nakon čega su i ruske vlasti uvele recipročne mere.

Er Srbija, koja ima osam nedeljnih linija između Beograda i Moskve, rasprodala je letove na toj liniji do četvrtka, a kompanija je sada počela da planira svoje širokotrupne avione Erbas A330-200 za odabrane datume ove nedelje kako bi ponudila više sedišta, prenosi portal EX-YU Aviation.

FOTO: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI, Ilustracija
FOTO: RINA
FOTO: RINA
FOTO: RINA

Pre dodavanja novih kapaciteta, letovi iz ruske prestonice do Beograda bili su rasprodati do subote, sa izuzetkom srede za koju je nekoliko sedišta ostalo dostupno.

Er Srbija trenutno ima i jedan let nedeljno od Beograda do Sankt Peterburga. Takođe, tokom leta srpska avio-kompanija ima i letove do Krasnodara i Rostova na Donu, a od juna planira da uvede i usluge do Sočija.

(Espreso / b92)