Ilustracija, Foto: Profimedia

recept

PRIPREMITE DOMAĆU PILEĆU ČORBU: Kompletan i zdrav obrok!

Tečnost sačuvati u posebnoj posudi

Objavljeno: 27.02.2022. 18:25h

Pripremite ukusnu čorbu.

Potrebno je:

400 g pilećeg mesa

1 krompir

2 šargarepe

1 glavica crnog luka

2 kašike pavlake

po potrebi ulje

so

biber - mleveni

peršun

1,5 -2 l vode

1 jaje

1 supena kašika griza

Priprema

Kada meso provri, dodati očišćeno povrće sitno iseckano.

Kada meso počne da se odvaja od kosti, isključiti plotnu i procediti tečnost.

Tečnost sačuvati u posebnoj posudi.

FOTO: Printscreen/Bakina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Serpica Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo zajedno! Sa Dunjom i Tićom
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja
FOTO: Bakina kuhinja
FOTO: Printscreen / Youtube / AllasYummyFood
FOTO: Printscreen / Youtube / AllasYummyFood

Meso i povrće ostaviti da se malo prohladi. Meso odvojiti od kosti i sitno ga iseckati. Upržiti crni luk da bude staklast.

Proceđenu tečnost vratiti u lonac i dodati iseckano, meso, povrće i uprženi luk. Proveriti ukus i dodati so i biber, staviti da samo malo proključa.U posebnoj činiji viljuškom umutiti jaja i kiselu pavlaku.

Skinuti lonac sa plotne i u vrelu tečnost sipati tanak mlaz razređene mase jaja i pavlake, uz istovremeno i neprestano mućenje čorbe viljuškom, ali samo po površini čorbe, nikako u dubinu, da se ne naprave grudvice.

Tek kada se ulije sva masa, promešati celu količinu čorbe. Dodati supenu kašiku griza, promešati i vratiti da provri.

Pri serviranju, može se dodati sitno seckani peršunov list.

(Espreso / Alo)