Saša Ilić, Foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

prilika da se pokažu

SAŠA ILIĆ PRED DUEL SA ZVEZDOM: Imaćemo OGROMAN motiv!

Trener Čukaričkog žali za odlaskom Jovanovića, ali poručuje da ekipa ne sme da zavisi od pojedinca

Objavljeno: 11.02.2022. 14:39h

Trener fudbalera Čukaričkog, Saša Ilić, rekao je danas da je meč sa Crvenom zvezdom prilika da ekipa pokaže karakter i da je stvorena za velike utakmice.

- Utakmice protiv Crvene zvezde i Partizana, naših najvećih klubova, pružaju mojim momcima priliku da pokažu karakter, odnosno da dokažu da su stvoreni za velike utakmice. Igraćemo pred velikim brojem navijača, imaćemo ogroman motiv da se prikažemo u najboljem mogućem svetlu, na startu prolećnog dela šampionata - rekao je Ilić, preneo je klupski sajt.

foto: Starsport

Fudbaleri Čukaričkog gostovaće u subotu ekipi Crvene zvezde, u utakmici 22. kola Superlige Srbije.

Zvezda je druga na tabeli sa 54 boda, pet manje od vodećeg Partizana, dok je Čukarički treći sa 38 bodova.

U prvoj prvenstvenoj utakmici fudbaleri Zvezde pobedili su ekipu Čukaričkog sa 2:1, a Ilić je rekao da se seća tog duela.

foto: Starsport©

- Iako krajnji rezultat to ne govori, Crvena zvezda nas je relativno lako savladala tada, kontrolisala je tok utakmice, sve do pred kraj, kad smo postigli pogodak. I nisam imao igračima šta da zamerim, osim na nedostatku karaktera. Mnogo je vremena prošlo od tada, odigrali smo dosta mečeva, odradio sam i prve kompletne pripreme sa timom, videćemo koliko smo svi zajedno napredovali - dodao je on.

foto: Starsport©

Šef stručnog štaba Čukaričkog rekao je da nema dilemu ko ima ulogu favoritu, ali da je uprava kluba zahtevala jake protivnike na pripremama u Turskoj kako bi se što bolje pripremili za ovaj meč. Takođe pohvalio je trenera Dejana Stankovića, kao i njegovu ekipu koja ima veće ambicije od Čuke, ali i veći budžet.

Čukarički je u prelaznom roku napustio najbolji strelac Đorđe Jovanović.

- Još ranije sam pričao o kvalitetima Jovanovića, igrali smo zajedno, dugo ga poznajem i tvrdim da je bio najbolji igrač na toj poziciji u Superligi, sa neverovatnim osećajem za gol i sjajnom realizacijom. Ali, ekipa se ne sastoji od jednog igrača i ne sme da zavisi od pojedinaca - rekao je Ilić.

foto: Starsport©

Bivši fudbaler Partizana rekao je da će svaka utakmica do početka plej-ofa biti teška, da će se voditi velika borba i oko mesta koja vode u kvalifikacije za evropska takmičenja, ali i za šampiona i za opstanak.

- O doigravanju ne treba ni da trošim reči, ali rano je da se sad priča o tome. Zbog toga i smatram da osam bodova viška nije velika prednost, i da moramo da ostvarujemo dobre rezultate u kontinuitetu - zaključio je Ilić.

Duel između Zvezde i Čukaričkog na programu je u subotu od 17.00.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso/Beta)