Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

viza za mundobasket!

NEKA NOVA SRBIJA! Lavice kreću u pohod na Svetsko prvenstvo pred svojim navijačima!

Izabranice Marine Maljković prvi meč igraće sutra od 21.00 protiv Koreje

Objavljeno: 09.02.2022. 17:28h > 17:32h

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sutra u Beogradu utakmicom protiv Južne Koreje počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a selektorka Marina Maljković izabrala je 12 igračica koje će se boriti za vizu za Australiju.

U četvrtak u Beogradu, Osaki i Vašingtonu počinju kvalifikacioni turniri za Svetsko prvenstvo, koje će se ove godine održati u Australiji.

Reprezentacija Srbije, zvanični šampion Evrope, takmičiće se u Hali sportova "Ranko Žeravica", gde će za protivnike imati selekcije Koreje, Australije i Brazila.

foto: EPA/ KIYOSHI OTA

Srbiju će na kvalifikacionom turniru u Beogradu predstavljati Ivana Raca, Saša Čađo, Sanja Mandić, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Maja Škorić, Tina Krajišnik, Ivana Katanić i Mina Djordjević.

- Veoma smo uzbuđene što imamo priliku da igramo kvalifikacije u Beogradu, pred našim navijačima i porodicama. Jedva čekamo da se suočimo sa izazovima koje nosi svaka reprezentacija sa kojom se sastajemo, jer svaka ima drugačiji stil igre- rekla je Ivon Anderson, prenosi Košarkaški savez Srbije.

- Igraćemo pred ljudima koji će navijati za nas i koji će nam davati vetar u leđa- dodala je ona.

Izabranice Marine Maljković prvi meč igraće sutra od 21.00 protiv Koreje.

foto: Profimedia

- Na utakmici protiv Koreje biće veoma bitno da se držimo našeg plana igre, da izvršimo sve zadatke u odbrani pre svega- rekla je Anderson.

- Znamo šta treba da radimo u napadu, ali je odbrana ključ, gde ćemo imati veliku individualnu odgovornost, ali zato nas je Marina dovela ovde, da budemo sposobne da igramo protiv svih protivnika, svih vrsta odbrana- dodala je ona.

Košarkašice Srbije će preostala dva meča, protiv Australije i Brazila, igrati u subotu i nedelju, takođe od 21.00.

Plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće dve najbolje plasirane reprezentacije uz Australiju, koja je već obezbedila nastup kao domaćin.

(Espreso)