Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/Igy the cook

recept

HLEB BEZ KVASCA PO TRADICIONALNOM RECEPTU: Zasitiće vas samo jedna kriška!

Pokrite testo i stavite da odstoji 2-4 sata

Objavljeno: 24.01.2022. 22:28h

Izuzetno ukusan, starinski hleb, će učiniti nemoguće - osetićete sitost samo nakon jedne kriške.

FOTO: Printscreen/Youtube/Igy the cook
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE/APPETIZING.TV-BAKING RECIPES
FOTO: Profimedia
FOTO: Printscreen/Youtube/ Radio-televizija Vojvodine

Sastojci:

250 gr speltinog brašna

250 gr belog brašna

10 gr praška za pecivo

kašičica soli

300-450 ml tople vode

20 ml ulja

Priprema: Pomešajte brašna, prašak za pecivo, i so. Dodajte ulje i postepeno dodajte toplu vodu. Napravite smesu, mešajući.

Pokrite testo i stavite da odstoji 2-4 sata. Premesite kratko, stavite u nauljen kalup i pecite u HLADNOJ rerni pokriveno 30 minuta na 250 c.

Posle toga otklopite i pecite još 15 minuta na 200 c. Izvadite hleb iz kalupa i ohladite.

(Espreso / Igy the cook)