Oblande, Foto: Printscreen/Youtube/Domaći recepti

DEZERT

BEZ NJIH NE MOŽE DA SE ZAMISLI SLAVSKA TRPEZA: Oblande sa ORASIMA, gotove za 15 MINUTA (RECEPT)

Nakon toga možete ih iseći i poslužiti

Objavljeno: 19.01.2022. 23:55h

Nezaobilazan deo svake slavske trpeze, oblande sa orasima, koje su gotove za samo petnaest minuta.

One moraju da se nađu na slavskoj trpezi i svi ih obožavaju. Domaćice posebno vole da pripremaju oblande sa osrasima iz dva razloga- brzo se spremaju i prilično su izdašne. Mi vam donosimo ovaj recept kao spas u zadnji čas, jer su gotove za samo 15 minuta, a sigurno će brzo nestati sa slavke trpeze.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Nebojša Mandić
FOTO: Nebojša Mandić

Sastojci:

1 pakovanje oblandi

250 ml mleka

200 ml ulja

150 g mlevenih oraha

200 g mleka u prahu

200 g brašna

400 g šećera

40 g kakao praha

Priprema:

U mleko sipajte ulje i šećer, promešajte, pa stavite na ringlu da ključa 2 minuta na laganoj vatri, uz povremeno mešanje. Stavite kakao i mešajte da dobijete glatku smesu, potom dodajte mleko u prahu i brašno. Sve kuvajte na umerenoj temperaturi najviše 5 minuta. Kada se lepo sjedinilo, dodajte orahe i kuvajte još minut. Sa rashlađenim filom mažite oblande i ređajte jednu preko druge. Kada završite pritisnite nečim težim i ostavite da odstoje 5 minuta. Nakon toga možete ih iseći i poslužiti.

(Espreso / Stvar ukusa)