Ručak, Foto: Printscreen/Youtube/YÖRÜK KIZININ MUTFAĞI

IDEJA ZA RUČAK

KADA OVO PROBATE ZABORAVIĆETE NA MUSAKU: Zapečeni KUKURUZ SA KOBASICAMA, gotovo OČAS POSLA, RAPSODIJA UKUSA! RECEPT

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, maksimum pola sata

Objavljeno: 18.01.2022. 19:18h

Sledeći put kad poželite musaku, probajte da je napravite ovo ukusno jelo koje poseća na nju, a priprema je duplo brža.

Na našem podneblju musaka sa krompirom je klasik. Na zapadu se smatra da je musaka izvorno grčko jelo i Grci je tradicionalno spremaju sa patlidžanom. Ipak, postoji još jedna ukusna varijanta ovog recepta, a u njoj nema krompira.

Sastojci:

4 jajeta

300 ml mleka

kukuruz šećerac

rendani sir

kobasica

seckani peršun

kašika putera

so, biber, aleva paprika

Priprema:

Jaja umutite sa malo soli, pa dodajte ostale začine. Sipajte mleko, pa dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine. Potom ubacite iseckanu kobasicu, kukuruz i rendani sir. Po želji dodajte seckani peršun, origano i ostale začine po ukusu. Sve promešajte, pa potom smesu ulijte u vatrostalnu činiju, koju ste prethodno podmazali rastopljenim puterom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, maksimum pola sata.

(Espreso / Stvar ukusa)