Kajgana, Foto: Profimedia

KORISNO

TRI PRAVILA KAKO DA VAM KAJGANA ISPADNE NA PRAVI NAČIN: Malo KO ZNA ZA OVO, a PRELAKO JE (RECEPT)

Jaja su hranljiva, dodaju puno proteina vašoj ishrani i nude mogućnost da je ih pomešate sa drugim namirnicama, sirom, šunkom, slaninom...

Objavljeno: 04.01.2022. 19:17h

Kajgana je mnogima izbor za početak dana.

Kako da napravimo savršeno pahuljastu kajganu za doručak? Ona je mnogima prva pomisao kada je u pitanju doručak, a pored toga što se jednostavno i brzo pravi izuzetno je zdrava.

Recept za ukusnu kajganu

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

Jaja su hranljiva, dodaju puno proteina vašoj ishrani i nude mogućnost da je ih pomešate sa drugim namirnicama, sirom, šunkom, slaninom...

Mnogi pripremaju kajganu na jakoj vatri, međutim, ovo je ipak pogrešno. Ključno je da vatra bude umerena, srednja i onda dodajte jaja, tako će se najravnomernije ispržiti.

Druga važna stavka je da jaja ne mutite u tiganju. Uzmite malu činiju ili tanjir, umutite ih viljuškom i začinite, a onda sipajte u tiganj. I za kraj, nakon spremanja ih odmah izvadite iz tiganja. Desi se da ih ostavimo da odstoje, ohlade se, a onda sipamo u tanjir. Ovo je greška jer će za to vreme postati suva i tvrda.

Nakon ovih malih trikova uživajte u finom ukusu pripremljene kajgane za početak dana!

(Espreso / Novosti Magazin)