Foto: Profimedia, EPA/Dean Lewins

razbesnela ih odluka

LAVINA UVREDA ZA NOVAKA NA TVITERU: "Ovo je SRAMOTA i za ATP i za Đokovića! Ovaj tip se RUGA svim Australijancima!"

Ne kažu svi da je dobio izuzeće zato što je broj jedan. Neki tvrde da je to prosto zato što je bogat...

Objavljeno: 04.01.2022. 13:37h

Novak Đoković je danas objavio sliku sa aerodroma i otkrio da se sprema na put za Melburn, odnosno da mu je odobren ulazak u državu Viktoriju a samim tim i učešće na Ozi openu.

Njegove navijače je vest da će ipak igrati na Australijan openu veoma obradovala, naravno, čestitaju mu na uistrajnosti i ističu njegovu pobedu u nameri da se ne vakciniše, a ipak nastupi na prvom grend slemu sezone.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia
FOTO: EPA/Juanjo Martin
FOTO: EPA/Juanjo Martin

Sa druge strane, oni koji ne vole "Džokera" su odmah sa cinizmom dočekali vest i tvrde da je odluka da Novak dobije medicinsko izuzeće nepravedna, da su to dvostruki aršini...

Sudski izveštač Karen Svini je poslala lepo upozorenje:

- Novak Đoković će uskoro da otkrije kako je to kad te prezire cela Australija. Svi smo fini i opušteni dok se odjednom ne promenio - i lavina je ubrzo potvrdila njene reči.

Politički komentator Pol Džozef Votson mu se divi:

- Novak Đoković je legenda na više načina. Izuzetan uzor za mlade ljude - napisao je na Tviteru.

- Posle svega što su Viktorijanci prošli, dodela izuzeća od vakcine Novaku Đokoviću je pravi udarac ispod pojasa. Svi ti lokdauni, sva ta patnja. Jeste li ozbiljni? - pita se korisnica pod imenom "Dr Kejt Miler".

- Australijancima je to uskraćivano dve godine, ali ovaj tip, koji je dao sebi mnogo za pravo u jeku koronavirusa, dobija izuzeće. Novak Đoković je velikan za sva vremena, ali nije toliko neophodan - piše izvesni Endi Maher.

Tu je i korisnik po imenu "Fedal Tenis" čije mišljenje ne iznenađuje.

- Imate Rafu koji se izvinjava ljudima jer ne može da dâ autogram zbog KOVID protokola i imate Novaka Đokovića koji se ruga svim Australijancima navodeći "medicinsko izuzeće" u svojoj objavi...

Indijski političar Sandžej Dža je bio vrlo oštar.

- Australija se suočava sa jakim talasom novih Kovid slučajeva. Svi teniseri moraju biti vakcinisani da bi igrali na Australijan openu. Ali Novak Đoković dobija izuzeće jer je svetski broj 1. Ovo je sramota. I za ATP i za Đokovića. Smešno!

Ne kažu svi da je dobio izuzeće zato što je broj jedan. Neki tvrde da je to prosto zato što je bogat...

(Espreso/N.Đ.)