Krofne, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sabi

IDEALNE SU

OVAKVE KROFNE DO SAD NISTE PROBALI: Čim pojedete JEDNU ostale će nestati dok TREPNETE (RECEPT)

Gotove krofne uvaljajte u šećer, a možete i da ih napunite sa filom po želji

Objavljeno: 29.12.2021. 19:36h

Od ove mere dobićete 17 krofni.

FOTO: Printscreen/Youtube/ Serpica Recepti
FOTO: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sabi
FOTO: Profimedia

Sastojci: 250 gr mleka 20 gr kvasca 1 žumance kašika masti 2 kašike šećera pola kašičice soli korica limuna oko 500 gr brašna ulje za prženje I još prah secer za krofnice

Priprema: Potopiti kvasac u mleko da nadođe.

Penasto umutiti mast sa šećerom, žumancetom, pa u to narendati koricu limuna, dodati so, mleko i na kraju dodati brašno i kvasac koji je odstojao. Napraviti glatko testo i ostaviti pod krpom da nadođe oko 40 minuta.

.Kada testo nadođe, pobrašnjati površinu i razviti koru oko 7-8 mm debljine. Kalupom ili čašom seći krofne i ređati jednu do druge i ostaviti 15 minuta da odstoji.

Zagrejte ulje u dubljoj šerpi, ali ne previše kako krofne ne bi izgorele. Kada se ulje zagreje spuštajte krofne pa poklopite šerpu, a kada ih okrenete ostavite šerpu bez poklopca. Gotove krofne uvaljajte u šećer, a možete i da ih napunite sa filom po želji.

(Espreso / Krstarica)