Foto: EPA/Michael Regan

PREMIJER LIGA

HAOS U PREMIJER LIGI: Korona virus i "ludački" raspored dovode do ŠTRAJKA!?

Sve je više nezadovoljnih

Objavljeno: 23.12.2021. 23:44h

Čelnici Premijer lige održali su u četvrtak sastanak sa menadžerima, kapitenima i uticajnijim igračima svih klubova kako bi odlučili dalje korake u sve težem periodu za timove.

Balon je blizu pucanja, frustracija više ne može da se sakrije. Igrači su revoltirani, treneri takođe. Premijer liga želi po svaku cenu da proizvede što je više utakmica moguće, ali novi problemi sa koronavirusom, te skraćene rotacije u periodu kada se utakmice praktično igraju na svaka dva-tri dana tako nešto onemogućavaju.

foto: Profimedia

Brojni mečevi se odlažu, za predstojeći vikend jasno je da se neće igrati u Liverpulu, gde je u nedelju trebalo da gostuje Lids, kao i u Votfordu, kojem je trebalo da stigne Vulverhempton.

Sve je više zaraženih ili barem igrača koji su pod sumnjom da imaju koronavirus te moraju u izolaciju. Menadžeri su rekli svoje, Pep Gvardiola smatra da bi se igrači mogli urotiti protiv Premijer lige i pomenuvši mogući štrajk, uz napomenu da smatra da se to neće dogoditi, dok fudbaleri misle da su stavljeni u nemoguću poziciju zbog pomenutih skraćenih rotacija u zgusnutom rasporedu.

Menadžeri su usaglašeni u jednom i žele da razjasne - ako se jedan meč otkaže, moraju svi. Žele da svi imaju podjednak tretman u ovim trenucima bez obzira na to što neko ima veće, a neko manje probleme.

Takođe, treneri žele da se vrati mogućnost od pet izmena u ovom periodu, što je ostalo pravilo u ostalim najjačim evropskim ligama, ali ne i u Engleskoj.

(Espreso/Sportske.net)