PAKLENA KONKURENCIJA: Zvezda GUBI BITKU kada je reč o dovođenju sjajnog štopera
Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

MALA NADA

PAKLENA KONKURENCIJA: Zvezda GUBI BITKU kada je reč o dovođenju sjajnog štopera

Danilo Arboleda ima ponudu iz Italije

Objavljeno: 21:43h

U centru pažnje kada je reč o Crvenoj zvezdi prethodnih dana je hoće li Milan Borjan i dalje ostati član šampiona Srbije. I dok se čeka konačna odluka oko Borjana, kolumbijski štoper Danilo Arboleda sve dalji je od dolaska u Crvenu zvezdu.

Odlazak Miloša Degeneka sa Marakane je sve izvesnija stvar, a na najvećem srpskom stadionu svesni su da je potrebno veliko pojačanje u srcu odbrane. Radovan Pankov igra sa mnogo oscilacija, pred Strahinjom Erakovićem je svetla budućnost, dok je situacija sa Aleksandrom Dragovićem jasna.

Nema sumnje da je i Dejan Stanković insistirao na vrhunskom štoperu kako bi ga upario sa reprezentativcem Austrije, a izbor je pao na Kolumbijca Danila Arboledu koji se izuzetno pokazaо u dvomeču sa Crvenom zvezdom.

Danilo Arboleda
foto: Profimedia

Kolumbijac je bio stub Šerifove odbrane i u grupnoj fazi Lige šampiona, ali mu je ugovor istekao u decembru i slobodan je u izboru nove sredine. Zvezda jeste zainteresovana, ali crveno-beli imaju paklenu konkurenciju u vidu zagrebačkog Dinama, ali i Kaljarija.

Ipak, prednost crveno-belih i Dinama je činjenica da bi Arboleda nastupao u Evropi i tokom proleća, a verovatno i na jesen. Sa druge strane, u Kaljariju ga čeka grčevita borba za opstanak, ali nema sumnje da je igranje u Seriji A privlačnije od hrvatske i srpske lige.

Klub iz Kaljarija je letos sklopio ekipu sa prilično zvučnim imenima nadajući se čak i plasmanu u sredini tabele, ali je doživeo katastrofalnu jesen. Već su precrtani urugvajski veterani Dijego Godin i Martin Kaseres. Ponos Sardinije se sprema za remont, a među potencijalnim pojačanjima je i Aleksandar Kolarov koji u Interu ne dobija prostora da igra.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.