Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube / Sanja Mandic Sanjine djakonije

sutlijaš

SUTLIJAŠ KOJI ĆE VAS OSVOJITI, MIRIŠE NA NEKA STARA VREMENA! Kremast je i NEODOLJIV, savršena POSLASTICA (RECEPT)

I ljubitelji tradicionalnog sutlijaša tvrde da je turski sutlijaš odličan.

Objavljeno: 22.12.2021. 23:17h > 12:07h

Ovaj jednostavan dezert obožavaju sve generacije - od najmlađih zbog slatkoće, pa sve do onih najstarijih, koje ukus pirinča i mleka vraća u detinjstvo.

Ovoga puta predlažemo da odstupite od tradicionalnog recepta i probate kako se u Turskoj pravi sutlijaš.

Sastojci:

1 šolja pirinča 3 šolje vode 500 ml mleka 6 kašika šećera 1 kesica vanilinog šećera 1 kesica pudinga od vanile 1 šaka oraha

U odnosu na tradicionalni sutlijaš, ova turska varijanta sadrži i puding.

Priprema:

Pirinač ispirati od skroba dok voda ne postane providno čista, pa ga skuvati na laganoj vari.

Dodajti mleko i još malo kuvati.

Puding prah pomešati sa vanilinim šećerom i običnim šećerom u malo mleka, pa preliti u pretkodno kuvan pirinač u mleku.

Mešati sve na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Gotovu poslastisu sipajti u činijice koje su predhodno nakvašene vodom.

Dekorisati sa orasima, i poslužiti hladno.

Bonus video:

(Espreso/Magazin Novosti)