Foto: Profimedia

la liga

SEVILJA IMALA SREĆE U MEČU SA BARSELONOM!

U derbiju La Lige u odloženom meču 4. kola sastali su se Sevilja i Barselona, a pobednika nije bilo, 1:1.

Objavljeno: 21.12.2021. 23:19h > 23:31h

Barselona je bila od starta opasniji rival, imali su više loptu u svom posedu i više su pretili domaćinu, ali pretili su i fudbaleri Sevilje, uglavnom preko Rafe Mira čiji je jedan gol i poništen.

I onda 32. minut utakmice, Rakitić je izveo korner na fantastičan način, po zemlji je pronašao slobodnog Papua Gomeza koji šalje loptu u mrežu, videlo se da je uigrana akcija za prednost domaćeg tima.

Ipak, bilo bi nezasluženo da je Sevilja otišla na odmor sa prednošću, Barsa je stigla do izjednačenja u poslednjem minutu prvog dela igre. Ponovo korner, izveo ga je Dembele, a najviši u skoku je bio Arauho za 1:1.

Prvo poluvreme je obeležio i veliki pljusak, pravo je čudo kako je teren bio u odličnom stanju i kao stvoren za igru.

U nastavku Barsa je dobila igrača više, zbog nesportskog ponašanja Kounde dobija crveni karton u 64. minutu, pa su nakon toga krenuli napadi gostujućeg tima.

Ušao je i Gudelj za domaće kako bi sprečio veziste Barse da grade opasne napade, a veliku šansu je propustio Gavi u 81. minutu kada je glavom poslao loptu pored stative. Samo par minuta kasnije stativa se zatresla, danas agilni Dembele je šutirao sa ivice kaznenog prostora i nije imao sreće.

Espreso/Sportske.net