Šči, Foto: Printscreen / Youtube / AllasYummyFood

ŠČI

TRADICIONALNA RUSKA ČORBA OD KUPUSA: Odmah ćete je zavoleti (RECEPT)

Na malo ulja propržite meso, dodajte seckani luk, šargarepu

Objavljeno: 21.12.2021. 15:44h

Od kad se kuvaju šči u Rusiji? Ne zna se tačno. Zna se da je vekovima. Toliko je to čorba “od pamtiveka” da je ušla i u poslovice. Tako kažu Rusi u jednoj da su šči i kaša njihova osnovna hrana.

FOTO: Printscreen / Youtube / AllasYummyFood
FOTO: Printscreen / Youtube / AllasYummyFood
FOTO: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
FOTO: bakina kuhinja

Sastojci:

200 grama mlevene junetine

250 ml kuvanog domaćeg paradajza, a ako imate dodajte još i naseckanog svežeg

dve šargarepe

jedan crni luk

tri čena belog luka

dve kašičice sirćeta

pola glavice kiselog kupusa

so, biber, lovor,

ulje, voda

Priprema:

Na malo ulja propržite meso, dodajte seckani luk, šargarepu. Propržite, pa dodajte paradajz i pustite da se ukrčka. Nalijte vodom da ogrezne. Kupus isecite na kockice ili izrendajte na krupno i dodajte ga u supu. Dodajte list lovora, beli luk i sirće, so i biber. Neka se sve krčka oko 25 minuta dok kupus ne postane sasvim mekan. Poslužite uz ražani hleb i kiselu pavlaku.

Prijatno!

(Espreso / Coolinarika)