Foto: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

previše sočna

SVI ŽELE DA ZNAJU RECEPT ZA POSNU ŠVARCVALD TORTU: Neće vam trebati ni POLA SATA za nju (FOTO) (RECEPT)

Toliko je sočna i ukusna, da uopšte nećete primetiti da u njoj nema ni jaja ni mleka. Naša Švarcvlad torta je kraljca među posnim kolačima i idelana je za sve prilike, a za one svečane, posebno

Objavljeno: 06.12.2021. 10:52h > 14:19h

Potrebno je

ZA KORE:

300 g šećera,

4 dl vode,

8 kašika brašna,

2 kašike kakaoa,

4 kašike ulja,

3 kašike džema,

2 kašičice sode bikarbone;

ZA FIL:

FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice
FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Printscreen/Youtube
FOTO: Printscreen/Youtube/ Natašine Slastice

600 g višanja,

300 g šećera,

1 dl vode,

300 g posnog šlaga,

100 g bele posne čokolade

Priprema

U vodi otopite šećer, pa dodajte ulje, brašno pomešano sa sodom bikarbonom, kakao i džem. Dobro sjedinite i podelite testo na tri dela. Kore pecite na 180 stepeni po 20 minuta svaku. Za fil prokuvajte višnje sa šećerom i vodom. Na prvu koru poređajte skuvane i oceđene višnje, a nekoliko višanja odvojite za ukrašavanje. Umutite posni šlag s vodom, pa u trećinu dodajte čašu ohlađenog soka od kuvanih višanja. Time premažite višnje, pa pokrijte drugom korom. Nanesite na koru šlag, pokrijte trećom korom i celu tortu premažite ostatkom šlaga. Ukrasite s nekoliko višanja i rendanom posnom čokoladom.

(Espreso)