Mini pica, Foto: Profimedia

slasno i ukusno

BRZ I LAK RECEPT ZA NAJUKUSNIJE MINI PICE: Testo kao iz RESTORANA (RECEPT)

Uz ovaj recept od samo šest sastojaka, ako računamo i vodu, napravićete testo za mini pice kao iz restorana.

Objavljeno: 03.12.2021. 22:32h

Najvažniji sastojak pice svakako je testo - treba biti idealne debljine i u isto vreme i meko i hrskavo.

Uz ovaj recept od samo šest sastojaka, ako računamo i vodu, napravićete testo za mini pice kao iz restorana.

Sastojci za testo:

250 ml tople vode

20 grama svežeg kvasca

Kafena kašičica šećera

Kafena kašičica soli

4 supene kašike ulja

400 grama brašna

Nadev napravite sami po ukusu: kečap, izrendani kačkavalj ili parmezan, kobasica ili sitno seckana šunka, šampinjoni, masline, origano, ...

Priprema testa:

Od 250 ml odvojte malo tople vode u dublju posudu i dodajte šećer i izdrobljeni kvasac. Promešajte i pustite da kvasac naraste.

U drugu veću posudu sipajte pola količine brašna, so i ulje, i dobro promešajte. Dodajte sadržaj iz druge posude u kojoj je kvasac, kao i ostalu količinu tople vode i mešajte dok se sve ne sjedini.

Potom polako dodajte drugu količinu brašna i mesite dok ne napravite testo koje se ne lepi za ruke i koje se odvaja od posude.

Testo prekrijte krpom, i ostavite da odstoji dvadesetak minuta na sobnoj temperaturi, dok ne naraste.

Uz dodavanje malo prašna, opet mesite testo, pa ga razvucite do ženjene debljine.

Uzmite čašu kao kalup i napravite krugove u testu.

Mini pice poređajte po plehu, stavite nadev po želji, i pecite 5-6 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni.

(Espreso/Novosti)