Foto: Printscreen/Instagram

vrhunska poslastica

BOŽIĆNE KIFLICE KOJE MORATE IMATI NA STOLU: Pune čokolade i lešnika, DECA ĆE IH OBOŽAVATI (FOTO, RECEPT)

Ova vrsta kiflica definitivno će ubrzati kucanje srca ljubitelja čokolade. Savet: najbolje je odmah ih isprobati i uživati u finoj šolji kafe ili čaja

Objavljeno: 03.12.2021. 16:04h

Pečenje kolačića jednostavno je deo božićne sezone, ali isključivo klasici poput keksa s maslacem i sl. dugoročno su dosadni. Zato bi ove godine mogla kiflicama dati „nešto posebno“ pa ih pretvoriti u rajske delicije od čokolade i lešnika.

Ova vrsta kiflica definitivno će ubrzati kucanje srca ljubitelja čokolade. Savet: najbolje je odmah ih isprobati i uživati u finoj šolji kafe ili čaja!

Sastojci za oko 40 komada:

• 260 g pirova brašna

• 20 g kakaa u prahu

• 70 g šećera

• 100 g mlevenih lešnika

• 150 g kokosovog ulja

• 60 g kreme od lešnika

Za posipanje

• 2 kašike šećera u prahu

• 1 kašika kakaa u prahu

Priprema:

FOTO: Printscreen/Instagram
FOTO: Printscreen/Instagram

1. U posudi pomešaj brašno, kakao u prahu, šećer i mlevene lešnike

2. Dodaj kokosovo ulje i kremu od lešnika pa zamesi glatko testo.

3. Potom oblikuj testo za Kiflice u roladu promera 3-4 cm. Zamotaj u prozirnu foliju i ostavi u frižideru oko sat vremena.

4. Zagrej peć na 180 stepeni

5. Testo nareži na ploške debljine oko centimetar. Oblikuj kriške u polumesece i rasporedi ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

6. Kiflice od čokolade i lešnika peci 12-15 minuta na 180 stepeni.

7. U međuvremenu u manjoj posudi pomešaj šećer u prahu i kakao prah.

8. Kiflice od čokolade i lešnika izvadi iz peći i ostavi da se hlade 2-3 minute.

9. Mlake kiflice uvaljaj u smesu kakaa i šećera pa pusti da se potpuno ohlade

(Espreso)