Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

zapišite

BAKLAVU SVI VOLIMO, A DA LI BISTE JE PROBALI U KOMBINACIJI SA KEKSOM I BELOM ČOKOLADOM? Obećava na prvu! (RECEPT)

Ne postoji ništa slađe i ukusnije od domaće baklave. Bilo da je spremljena na tradicionalan način ili u nekoj modernijoj varijanti, baklavi se svi obradjuju. Upravo zato vam donosimo recept za najukusniju domaću baklavu sa keksom i belom čokoladom

Objavljeno: 24.11.2021. 15:42h

Sastojci:

gotove kore

2 jaja

200 gr mlevenog keksa

100 gr mllevenih oraha

100 gr bele čokolade

50 ml maslinovog ulja

300 gr šećera

100 ml vode

1/2 limuna

1 vanilin šećera

Priprema:

foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
foto: Printscreen/Youtube/ My Tasty Pot

U šerpu sipati šećer dodati vodu. Naseći limun i neka vri oko 5 min. Ohladiti. Izmešati plazmu i orahe pa u tu dodati umućena jaja i rastopljenu čokoladu.Rukama dobro izjednačiti. Raširiti koru malo poprskati uljem i premazati četkicom. Na dno staviti po širini fil pa uviti u male rolmice. Redjati u podmazan pleh. Premazati uljem iseći na manje rolate. Peći na 200 stepeni oko 40 min.. Pećenu baklavu preliti da upije. Hladnu služiti i sladiti se. Zaista jedna od vrhunskih probajte obavezno...

(Espreso/Kurir)