Cvekla, Foto: Profimedia

zdravlje

RUČAJTE ZDRAVO: Osetite čari zime u zdravoj OBROK salati, CVEKLA je glavni SASTOJAK! (RECEPT)

Prstima izdrobite kozji sir, pospite ga po salati, pa sve prelijte ostatkom dresinga i ostavite da odstoji 15 minuta, pre služenja.

Objavljeno: 23.11.2021. 18:46h

Cvekla je riznica zdravlja, a kada se tome dodaju kopriva i kozji sir dobije se prava "bomba".

Potrebno je:

200 g kopriva 10 manjih cvekli 100 g kozjeg sira

Za preliv:

100 ml soka od pomorandže 2 kašike balzamiko sirćeta 3 kašike maslinovog ulja 1 čen belog luka so, biber

Priprema:

Operite cveklu, pa je sa korom skuvajte. Za to vreme napravite preliv za salatu. Sok od pomorandže pomešajte sa maslinovim uljem, balzamikom i belim lukom, koji ste prethodno izgnječili, posolite i pobiberite. Kada se cvekla skuva, malo je prohladite, oljuštite, isecite na tanke komadiće, pomešajte je sa opranom, sitno iseckanom i posušenom koprivom i sve začinite polovinom pripremljenog preliva.

Prstima izdrobite kozji sir, pospite ga po salati, pa sve prelijte ostatkom dresinga i ostavite da odstoji 15 minuta, pre služenja.

(Espreso/NovostiMagazin)