Džejmi Oliver, Foto: Profimedia

recept

DŽEJMI OLIVER OTKRIO TAJNU KAKO DA VAM PALAČINKE BUDU SOČNE: Ključ je u 2 SASTOJKA

Takođe, poznati Britanac otkrio je da s vremena na vreme voli da pomeša integralno i belo brašno, tako da umesto pune mere belog, stavi 75 grama integralnog i 50 grama običnog, što palačinkama daje drugačiju teksturu i specifičan ukus

Objavljeno: 13.11.2021. 18:23h > 18:27h

Ako ste u potrazi za najjednostavnijim i proverenim receptom za palačinke, kako ne biste više lupali glavu sa otprilike merama, na pravom ste mestu! Pronašli smo recept slavnog Džejmija Olivera, a on tvrdi da sa njim nikada nema greške, i da se ovako prave najsočnije i najukusnije palačinke.

Recept je verovatno prilično sličan onom koji već koristite, ali Džejmi koristi više mleka nego što je to slučaj u ostalim receptima, a takođe njegov trik je u upotrebi maslaca i morske soli, umesto one obične i ulja.

Takođe, poznati Britanac otkrio je da s vremena na vreme voli da pomeša integralno i belo brašno, tako da umesto pune mere belog, stavi 75 grama integralnog i 50 grama običnog, što palačinkama daje drugačiju teksturu i specifičan ukus.

Sastojci za palačinke:

*3 velika jaja

*125 g brašna

*250 ml mleka

*maslac

*morska so

Priprema:

1. U razbijena jaja dodajte brašno, mleko i prstohvat morske soli, pa sve dobro izmiksajte. Ostavite smesu da odstoji 15 minuta.

2. U velikom teflon tiganju na srednje jakoj vatri rastopite maslac, pa nagnite tiganj, kako bi se rastopljeni maslac lepo rasporedio.

3. Pecite palačinke na uobičajen način i služite ih uz omiljeni namaz.

(Espreso / Blic žena)