Foto: Profimedia

NE PODNOSI IH

NIJE MOGAO DA SE POJAVI SA TOM OMRAŽENOM REČJU NA DRESU: Nemac stavio nalepnicu preko imena slavnog kluba! (FOTO)

Ono što je nekada bilo derbi bundesligaša, sada je bio duel trećeligaša i drugoligaša

Objavljeno: 27.10.2021. 15:39h

Neka rivalstva u svetu fudbala ne poznaju granice, a pravi primer za to nam stiže iz Nemačke.

U drugoj rundi DFB Pokala (nemačkog kupa) Minhen 1860 je eliminisao Šalke 04 pobedom 1:0 na svom terenu.

Ono što je nekada bilo derbi bundesligaša, sada je bio duel trećeligaša i drugoligaša. Šalkeu poraz ipak ne bi trebalo mnogo teško da padne jer im je trenutno prioritet povratak u najjači rang takmičenja.

Pobednik je odlučen već u 5. minutu. Štefen Leks je bio strelac na asistenciju Saše Meldersa, kapitena koji se posle meča našao u centru pažnje.

Naime, u DFB Pokalu dresovi su personalizovani na način da su na njima ispisana imena timova koji se susreću. Pre utakmice ovaj 36-godišnjak je na dresu stavio nalepnicu preko imena rivala - "Šalke 04 - a posle je za nemački Skaj objasnio zašto je to uradio.

- Kao dečko rođen u Esenu teško mi je kada 'Šalke 04' piše na mom dresu - rekao je Melders.

foto: Profimedia

Ovo nema veze sa Borusijom Dortmund, ali ima sa manjim klubom iz ove regije jer između svih vlada poprilično rivalstvo. Melders je iz regije Rus, grada Esena i još je srcem vezan za Rot-Vajs Esen.

- Posebno mi se sviđaju pobede nad Šalkeom 04. Da smo pobedili 2:0, ne bi se mogli ni požaliti. Svi su dali sve od sebe. Bilo je odlično i sada ćemo uživati u tome - rekao je zadovoljni Melders.

Čovek koji ima istetoviranu tetovažu Esena na svom telu je za narednog protivnika poželeo Bajern ili još jedan bivši klub, Augzburg.

(Espreso)