Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

aba liga

ZVEZDA SLAVILA U BARU: Crveno-beli slomili Mornar u finišu utakmice za četvrtu pobedu u ABA ligi!

Zvezda nosi pobedu iz Bara, Mornar i dalje čeka prvu pobedu

Objavljeno: 24.10.2021. 18:58h > 19:04h

Ni posle pet odigranih kola, ekipa Mornara nema nijednu pobedu u AdmiralBet ABA ligi.

Serija poraza nastavljena je i danas u Baru, gde je Crvena zvezda kao gost savladala Mornar rezultatom 77:69.

Mornar je nešto bolje započeo večerašnju utakmicu. Tokom prve deonice je uglavnom imao blagu rezultatsku prednost, a u tim trenucima su najraspoloženiji u redovima domaće ekipe bili Aleksandar Lazić i Nemanja Gordić.

Takav odnos snaga potrajao je do uvodnioh par minuta druge četvrtine, a onda je usledio period najbolje Zvezdine igre, kada je ekipa Dejana Radonjića napravila seriju 14:0 i od 29:25 za Mornar, došlo se do 39:29 za Crvenu zvezdu.

Bivši centar Partizana Vil Mozli je baš u tom periodu dobio priliku da debituje, a prve poene upisao je zakucavanjem u finišu druge četvrtine kada je smanjio Zvezdino vođstvo na 43:33.

Do poluvremena, domaći su poenima Dejvisa i Luisa prepolovili tu Zvezdinu prednost, pa se u treću četvrtinu ušlo rezultatom 43:38 za crveno-bele.

Tu nije bio kraj odličnoj seriji domaćih, pa su na početku treće deonice nakratko poveli sa 44:43. Ipak, Zvezda je brzo vratila prednost na svoju stranu, a ona se do kraja ovog perioda kretala najviše do sedam poena razlike.

Na početku poslednjeg kvartala, Zvezda je povela sa 60:52, ali onda Mornar ponovo uzvraća.

Luis je vezao dve trojke i Mornar je stigao na samo dva poena zaostatka - 60:58. Usledio je Radonjićev tajm-autm, ali nedugo zatim raspoloženi Nemanja Gordić donosi izjednačenje Mornaru - 62:62. Ni tu se Barani nisu zaustavili, pa je Aleksandar Lazić ''prikucao'' za 64:62 u korist domaćeg tima.

Tada se Zvezda ponovo budi, Dobrić je postigao važne poena za vođstvo gostiju od 68:64 i do kraja meča crveno-beli više nisu dozvoljavali rivalu da se rezultatski vrati u igru.

Gde je večeras bila najveća Zvezdina prednost najbolje pokazuje odnos u broju skokova - Zvezda 42, Mornar 23!

Ognjen Dobrić sa 22 poena predvodio je Zvezdu, a odličan je bio i Kuzmić sa 14 poena i 13 skokova. Kod domaćih na kraju najefikasniji Luis sa 16, Dejvis je upisao 13, koliko i Gordić, a Lazić se zaustavio na 12, od čega je 10 postigao u prvom poluvremenu. Novajlija Vil Mozli je upisao četiri poena za ekipu Mornara.

(Espreso/Sportske.net)