Pileća supa, Foto: Printscreen/Youtube

novo

PILEĆA SUPA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE: Ukus koji se ZAUVEK PAMTI, imamo DETALJAN RECEPT

Poslužite toplo i uživajte maksimalno

Objavljeno: 24.10.2021. 18:03h > 18:06h

SASTOJCI

2 litra vode

2 pileća bataka ili 1 pileća leđa

3 srednje šargarepe

3 srednja paškanata

1 glavica crnog luka

malo svežeg lista peršuna

malo testenine za supu

začin C i biber

Način pripreme

Napuni šerpu sa 2 litra vode, te dodajte pileća leđa ili dva pileća bataka. Zatim stavite na ringlu. Dok se voda zagrejava iseckajte 3 srednje šargarepe, 3 paškanata na kolutove, a 1 glavicu crnog luka na četvrtine.

Povrće stavite u šerpu sa piletinom da se kuva najmanje sat vremena. Kada se sve skoro skuvalo, izvadite meso i iseckajte ga na sitne komadiće pa ga vratite u supu.

Dodajte domaće rezance i svež peršun, kao i začin C i biber i kuvajte još 15 minuta.

Poslužite toplo i uživajte maksimalno.

(Espreso/Stil)