Foto: Profimedia

Tokio 2020

AUSTRALIJA PROSULA PLUS 15: Amerikanci će se boriti za zlato!

Treći period odlučio je ovu utakmicu. Tim Grega Popoviča dodao je gas i Australijanci su u tim trenucima bili potpuno razbijeni

Objavljeno: 05.08.2021. 08:29h > 08:31h

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država plasirala se u finale Olimpijskih igara u Tokiju nakon što je u današnjem polufinalu savladala selekciju Australije rezultatom 97:78.

Australija je u pripremnim utakmicama dobila SAD, a i u današnjem polufinalu krenuli su odlično i činilo se kako su na dobrom putu da naprave iznenađenje.

Tim Brajana Gurjiana kontrolisao je igru u prvoj četvrtini nakon koje je imao šest poena prednosti (24:18), da bi u drugoj deonici uspeli da stvore i fantastičnih +15 (41:26).

Međutim, završnih pet minuta druge četvrtine Australija je odigrala očajno. Amerikanci kao da su se probudili i do kraja prvog poluvremena se potpuno vratili u meč. Na poluvreme Australija odlazi sa samo tri poena prednosti, 45:42.

Treći period odlučio je ovu utakmicu. Tim Grega Popoviča dodao je gas i Australijanci su u tim trenucima bili potpuno razbijeni.

Amerika je potom lagano privela meč kraju i došla je do plasmana u finale gde ih čeka duel protiv pobednika meča između Slovenija i Francuske.

Kevin Durent je sa 23 poena i devet skokova predvodio Amerikance do trijumfa, Devin Buker je dodao 20, dok je na drugoj strani Pati Mils ubacio 15 poena.

(Espreso)