Foto: EPA/Rungroj Yongrit

Idemo!

ZLATO JE I DALJE SAMO SAN: Novak neobjašnjivim padom u igri poražen u polufinalu OI od Zvereva! (6:1, 3:6, 1:6)

Polufinalni duel između najboljeg reketa sveta i Aleksandra Zvereva možete uživo pratiti na Espreso.rs

Objavljeno: 30.07.2021. 11:55h > 12:10h

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Olimpijskog turnira u tenisu jer je poražen od Aleksandra Zvereva 1:2 (6:1, 3:6, 1:6)

Meč je počeo sa razmenom gemova na svoj servis, sve do četvrtog kada je Novak napravio brejk koji je do kraja seta uspeo da sačuva i tako dođe do prednosti.

foto: EPA/Rungroj Yongrit

U drugom setu je situacija bila slična, ali ja tada Đoković brejk napravio u petom gemu i kada smo posle toga svi mislili da će Novak lagano privesti meč kraju usledio je veliki pad u igri srpskog tenisera.

foto: EPA/Rungroj Yongrit

Od tada je Zverev uzeo čak osam gemova zaredom , Novak jednostavno nije bio svoj. Nije pomogla ni pauza posle drugog seta, Đoković je potom u trećem setu bio nadigran. Imao je šansu u drugom gemu, ali nije uspeo da iskoristi jednu od četiri brejk lopte koju je imao.

Ovako je borba za zlato i na četvrtoj olimpijadi ostao samo san , jer je Novak poražen treći put u polufinalu.

foto: EPA/Rungroj Yongrit

Za bronzu će se sutra boriti protiv Karenja Buste.

III SET

1:6 - KRAJ MEČA ALEKSANDAR ZVEREV JE U FINALU! Nije se Novak oporavio od krize od sredine drugog seta i od tada je uzeo samo jedan gem. Tako da ni na ovoj Olimpijadi neće imati priliku da se bori za zlato.

foto: EPA/Rungroj Yongrit

1:5 - Zverev pogađa kao nikada do sada, ponovo je Novak bio na 30:30, međutim opet nije uspeo da stigne do brejk lopti.

1:4 - Evo napokon gema za Đokovića kojim je prekinuo seriju od osam gemova zaredom Zvereva. Nadamo se da ovo može da dodatno pokrene Novaka na putu ka preokretu.

0:4 - Bilo je 15:30, ali se nažalost na tome i završilo jer je Aleksandar posle toga uzeo sledeća tri poena i osvojio gem. Novak se stvarno trudi da preokrene stvari u svoju kortist , ali mu trenutno ne ide.

0:3 - Nastavlja se potop Novaka Đokovića. Još jedan brejk Zvereva, i sada je situacija nikad teža za prvog tenisera sveta. Nole je uzeo samo jedan poen na svoj servis.

foto: EPA/Rungroj Yongrit

0:2 - Posle velike borbe Novak i posle četiri brejk lopte nije uspeo da napravi brejk. Zverevu je pošlo za rukom da sve to spase i dođe do svog drugog gema.

0:1 - Ovo je sada već zabrinjavajuće. Nastavlja se setrija gemova Zvereva, jer je treći set otvorio sa brajkom. Novak mora pod hitno da nađe izlaz iz ove krize.

II SET

3:6 - DRUGI SET OSVAJA ZVEREV! Veliki pad u igri Novak Đokovića koji je od brejka u ovom delu igre, izgubio četiri gema zaredom i preokrenuo meč u svoju kortist, mada je Novak imao 0:30, ali nije uspeo da dođe do brejk lopti. Odmah po završetku seta, Novak je otišao do svlačionice, opet su uslovi za igru veoma teški.

foto: EPA/Rungroj Yongrit

3:5 - Kakav pad Novaka, novi brejk pravi Zverev i sada će on servirati za set. Đoković je bio potpuno nemoćan. Velika promena u igri prvog tenisera sveta.

3:4 - I sada bez izgubljenog poena je Nemac osvojio gem i vodi u setu. A malo pre toga je izgledalo da se nalazi u bezizlaznoj situaciji. Čekamo Novakov odgovor.

foto: EPA/Rungroj Yongrit

3:3 - Ekspresno se vraća Zverev. Brejk sa nulom je napravio Nemac i sada je ponovo izjednačeno u drugom setu.

3:2 - BRAVO NOLE MAJSTORE! Brejk za Srpskog tenisera. Opet je Novak doakzao da ima najbolji ritern na svetu i time je onemogućio Zvereva da napravi prednost svojim servisima. Imao je Đoković i 15:40, nije iskoristio prvu , ali drugu jeste.

2:2 - Posle velike borbe i nervoze koja je bila prisutna kod obojice u ovom gemu, Novak je izjednačio rezultat u drugom setu. Čak je u jednom trenutku Zverev bacio reket o podlogu, ali je sa njim nastavio da igra.

2:1 - Uradio je Zverev u drugom, što nije u prvom, sada je stigao do svog drugog gema i to bez većih problema jer je Novak uzeo samo poen u trećem gemu ovoga seta.

1:1 - Gem za Đokovića, koji je uz malo muka uspeo da ga osvoji jer je ponovo bio ljut na glavnog sudiju meča zbog jedne sumnjive odluke. Bilo je opet 40:40, ali Novak igra dobro i došaoi je do prvog gema u setu.

0:1 - Prekida Zverev seriju Novaka od pet gemova zaredom jer je uspeo da osvoji prvi gem u drugom setu.

I SET

6:1 - PRVI SET IDE U KORIST PRVOG TENISERA SVETA! Novaku je ovo peti gem zaredom i uspeo je da upotpunosti anulira dobar start meča Zvereva, a prednost je kao što smo rekli pre svega poenima osvojenim posle dugih poena. Novak igra sve bolje, a nadamo se da će još bolji biti i u drugom setu.

5:1 - JOŠ JEDAN BREJK PRAVI NOVAK! Đoković je sada apsolutni dominator centralnog terena u Tokiju. Bukvalno sve je stigao da vrati u teren, a ono što je prevagnulo na njegovu stranu je prednost što je Nole u dugim poenima bokji od Zvereva.

4:1 - Uspeo je Nole da materijalizuje brejk i sada ima lepu prednost u prvom setu. Opet je lagano moglo da ode na vodenicu Zvereva, jer je Nemac imao 40:40, ali je i u ovom slučaju gem rešio sa drop šotom.

3:1 - BREJK PRAVI ĐOKOVIĆ! Uspeo je Novak da preuzme kontrolu nad dugim poenima i sa dva sjajna poena, sa odlepi na brejk prednosti u prvom setu.

foto: Profimedia

2:1 - Opet je bilo gusto na Novakov servis, ali je Srbin to rešio u svoju korist. Dva puta je bilo 40:40, međutim Đoković nije dozvolio brejk lotu u ovom gemu. A poslednji poen u gemu je osvojio sa perfektnim drop šotom.

1:1 - Dolazi i Nemac do svog prvog gema, iako je bila jedna sumnjiva situacija kod 15:30, gde je glavno sudija možda i oštetio Novaka, ali ne vredi kukati idemo dalje.

1:0 - Gem za Novaka, imao je Zverev brejk loptu ali je Đkoović dobrim servisima uspeo da preokrene stvari na svoju stranu i povede u ovom polufinalu.

Počinje meč, Novak Đoković je prvi na servisu.

Pobednik meča (što se nadamo de će biti Novak) će igrati protiv Rusa Karena Hačanova koji je u dva seta bio bolji od Karenja Buste.

Igrači su izašli na teren, počelo je zagravanje još pet minuta do početka meča.

(Espreso)