Foto: EPA/Dave Hunt

Sećanje

PRE TAČNO 20 GODINA NOVAK JE NOSIO UŽINU HRVATU I BIO UZ NJEGA: Danas Ivanišević sprema Đokovića za ISTORIJU!

Kad je započeo saradnju sa Goranom, Novak se emotivnim rečima prisetio tih susreta sa njim

Objavljeno: 09.07.2021. 10:18h

Pre tačno 20 godina Goran Ivanišević je osvojio Vimbldon. Nikola Pilić bio je na tom finalu uz Goranova oca. Ne slučajno jer je on jedan od zaslužnijih za njegove uspehe.

A onda se u njihovu priču na više načina upleo i Novak Đoković, danas prvi teniser sveta.

- Kad sam trenirao s Goranom 2000. godine u svojoj akademiji u Minhenu, zamolio sam ga da pet minuta udara lopticu sa jednim malim crnokosim. Novak je tada imao 13 godina. I Goran je pristao, a umesto pet igrali su 20 minuta. Novak je bio kao hipnotisan, nije promašio nijednu loptu. Bio je iznimno usredočen, on ima tu perlu fokusa, a Goran je bio ime i Novak se hteo pokazati. Goran mi je nakon toga rekao: "Mislim da će ovaj mali biti dobar igrač” - prisetio se Pilić.

Kad je započeo saradnju sa Goranom, Novak se emotivnim rečima prisetio tih susreta sa njim kod Pilića (iz 2000., ali i godinu poslije).

Pa je između ostaloga u svojoj poruci istakao i sledeću rečenicu:

- Dragi Niki, hvala ti što si mi pružio priliku da Goranu nosim užinu dok se pripremao za svoj slavni trofej na Vimbldonu 2001. godine.

- Da, Novak bi ponekad doneo hranu iz restorana jer je Goran bio zauzet ozbiljnim treninzima. Došao je kod mene telesno nepripremljen, imao je osam kilograma viška, ali i psihički je bio u lošem stanju, 19. puta je ispadao u prvom kolu. Praktično se hteo oprostiti od tenisa, izgubio je čak i od mene iako sam tada imao 60 godina, a samo osam meseci posle osvojio je Vimbldon. Ja sam mu tada, na početku te sezone, sugerisa da ide igrati Čelendžer u Heilbronu, da se malo oporavi i pobedama vrati samopouzdanje. Tako je i bilo.

(Espreso)