Jaje na oko, Foto: Printscreen/Tik Tok

NEVEROVATNO

INFLUENSERKA OBJAVILA RECEPT ZA "MINI JAJE NA OKO": Mnoge mame se obradovale ali stručnjaci UPOZORAVAJU! (VIDEO)

Lekar hitne pomoći i stručnjak za bezbednost dece takođe su rekli da se jaja nikada ne smeju čuvati na taj način

Objavljeno: 28.06.2021. 13:19h

Nedavno je TikTok influencerka Alek Bevicke na svom nalogu objavila recept za "mini jaje na oko" koji je obradovao mnoge mame, ali ne misle svi pametno da ih tako čuvaju.

U svom videu, Bevicke je pokazala kako prvo stavlja jaja sirova u zamrzivač preko noći, a zatim ujutru uklanja ljusku sa njih i seče ih na sitne komade.

- Kada se komadi smrznutog jaja stave na vrelo ulje, nastaju "mini jaja na oko", koja izgledaju veoma slatko, a deci je zanimljivo da ih gledaju kako se peku - rekla je u videu TikTok.

Ali iako je sa njim skupila skoro milion i po lajkova od drugih roditelja, neki sledbenici su je upozorili da bi njen trik u kuvanju mogao biti opasan.

Lekar hitne pomoći i stručnjak za bezbednost dece takođe su rekli da se jaja nikada ne smeju čuvati na taj način.

- Ne smeju se smrznuti u ljusci - napisao je on i dodao da američka FDA (Uprava za hranu i lekove) upozorava na to.

"Moja prijateljica je jednom tako otrovala svoje dete“, napisala je jedna majka koja je predložila da se umesto zamrzavanja jaje jednostavno kuva i seče i prži na isti način.

Stručnjaci iz britanske kompanije za uzgoj jaja British Lions Eggs objasnili su da se belančevina i žumance u jajetu šire kada se jaje zamrzne što može oštetiti ili slomiti ljusku, uzrokujući kvarenje jajeta.

Takođe primećuju da sirova hrana može biti zamrznuta samo ako je potpuno sveža, a takođe bi je trebalo potpuno odmrznuti pre toplotne obrade, preneo je The Sun.

Bonus video:

(Espreso/Večernji.hr)