Tikvice, Foto: Zorana Jevtić

RECEPT

SPREMANJE PICA TIKVICA NA OVAJ NAČIN ĆE VAS ODUŠEVITI: Lako, a PREUKUSNO

Obrok pun povrća, a lako se priprema i to bez dodatne masnoće

Objavljeno: 10.06.2021. 23:57h

Obrok koji se sprema brzo i lako, ali u to ne umanjuje punoću ukusa.

Tikvice su omiljeni letnji sastojak, a ovi uštipci od tikvica sa ukusom pice će oduševiti čak i one koji ih ne vole!

Obrok pun povrća, a lako se priprema i to bez dodatne masnoće. Aromu pice ovim uštipcima daju sir, parmezan i origano.

Sastojci:

Dve veće tikvice Jedan veći krompir Manja glavica crnog luka Sušeni origano Dve kašike parmezana Dve kašike rendanog kačkavalja Jaje Dve kašike brašna So, biber

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni i pleh obložite papirom za pečenje. Izrendajte povrće, pa ga dobro ocedite u čistoj krpi.

Dodajte sve ostale sastojke i pomešajte, pa formirajte male "pljeskavice". Poređajte ih na papir za pečenje i zapecite u rerni 15-20 minuta, ili dok ne dobiju zlatnu boju. Ove pica-tikvice možete i napraviti u većoj količini, pa zamrzmuti pre pečenja. Kada vam zatrebaju, samo ih izvadite iz zamrzivača i imate ukusan i zdrav ručak!

Bonus video:

(Espreso/Mondo)