Cigarete, Foto: Aleksandra Čolić

nije baš pametno

PROBALA SAM CIGARETE PRVI PUT U ŽIVOTU: Osećaj je ODVRATAN, ljudi, ZAŠTO TO RADITE SEBI? (VIDEO)

Danas se na cigarete gleda kao na jedan od većih uzroka smrti, a kod nas u Srbiji se puši na bilo kom mestu...

Objavljeno: 31.05.2021. 22:00h

Danas sam odlučila da prvi put probam cigarete. Uvek mi se činilo da je gadno, a i nije me privlačilo zbog nekih zdravstvenih problema. Svi pušači smatraju da one izazivaju veliko zadovoljstvo, ali smatram da je pušenje nekoliko cigareta dnevno rizičnije nego što se za to misli i zna.

Danas se na cigarete gleda kao na jedan od većih uzroka smrti, a kod nas u Srbiji se puši na bilo kom mestu. U kafićima, restoranima i parkovima. Oni koji su strastveni pušači to najbolje znaju. Po mom mišljenju, pušenje spada u jednu ogromnu vrstu zavisnosti. Svakom pušaču nije dovoljan samo jedan podatak i činjenice kako bi se od toga odvikao, već i neki program koji će mu pomoći. Svi su me savetovali da ne pušim i da, ako jednom krenem, neću stati. Zanimljivo mi je kada sedim u društvu i gledam kako većina njih puši. Tada mi se javi ideja da i ja uzmem jednu, ali automatski dobijam odgovor uglas "NI SLUČAJNO NE UZIMAJ" i to se završi smehom. Naravno, odmah i zaboravim šta sam htela da uradim.

Pošto je danas Svetski dan bez duvana, ja sam odlučila da probam cigaretu i da vidim da li će me privući ili ću shvatiti da je to jedna velika greška i da mi to u životu ne treba.

Ovde možete da pogledate ceo video kako je to izgledalo:

Prvi osećaj posle probanja cigarete mi je bio odvratan. Ukus mi se uopšte ne dopada, niti bih mogla da nastavim dalje da ih koristim. Ne vidim nikakvo zadovoljstvo u tome. Ali, eto barem sam probala i videla da u tome nema ništa što mene privlači.

Bonus video:

(Espreso / Nikolina Jokić)