Foto: AP Paola Garbuio

NEMA POMAKA

TEŠKO IDU PREGOVORI OKO NOVOG UGOVORA: Fiorentini curi vreme da zadrži Vlahovića

Srpski fudbaler je u ovoj sezoni postigao 21 gol u Seriji A

Objavljeno: 19.05.2021. 11:36h

Posle golgeterske eksplozije u ovoj sezoni i 21 postignutog gola u Seriji A, Vlahovićeva cena na fudbalskom tržištu mnogo je porasla. Novi ugovor je postao apsolutni prioritet Fiorentine, a Srbin je u isto vreme postao želja moćnijih i bogatijih klubova iz cele Evrope.

Klub iz Toskane je reagovao i ponudio Vlahoviću novi ugovor vredan 3.000.000 evra godišnje plus bonuse. Uz otkupnu klauzulu od 60.000.000 evra, ali to ne prija srpskom napadaču i njegovim zastupnicima. Lokalni mediji pišu da Vlahović neće pristati na fiksnu klauzulu.

Iako bi po novom ugovoru bio najplaćeniji igrač u ekipi pošto odlazi Frank Riberi sa platom od 4.000.000 evra godišnje, srpski napadač ne želi da ga gazda Komiso blindira klauzulom koju samo retki klubovi mogu da plate.

foto: EPA/Claudio Giovannini

Za sada nema pomaka u pregovorima za produžetak saradnje, a Fiorentini polako curi vreme. Pred klubom iz Firence je težak izbor. Da proda Vlahovića ovog leta za neku razumnu cenu i da zaradi mnogo ili da čeka sledeće leto kada će svi znati da mora da ga proda za manje pare.

Rasplet pregovora sa nestrpljenjem očekuju Milan i Roma koji su žestoko izrazili želju da dovedu srpskog fudbalera, a nekako iz prikrajka svoju šansu vrebaju klubovi iz Engleske i Nemačke.

Dušan Vlahović došao je u Fiorentinu iz Partizana za manje od 2.000.000 evra i ovog leta može da zaradi 20 puta veću sumu na njemu.

(Espreso)