Foto: Profimedia

neverovatan preokret brazilca

HABIB JE DOBIO NASLEDNIKA: Oliveira isprebijan u prvoj rundi, pa se ČUDESNO vratio i domogao pojasa! (VIDEO)

I sam Čendler je bio zatečen oporavkom Oliveire i najavio je revanš

Objavljeno: 16.05.2021. 10:21h

Nakon odlaska Habiba Nurmagomedova u penziju, pojas šampiona je ostao upražnjen, a UFC je odlučio da se na UFC 262 iventu u Hjustonu Čarls Oliveira i Majkl Čendler bore za titulu.

Oliveira se već 11 godina takmiči u UFC-u, a konačno je osvojio pojas nakon što se vratio na neverovatan način jer je u prvoj rundi bio na samoj ivici od poraza.

Brazilac je bio u ozbiljnoj opasnosti nakon što je preživeo seriju teških udaraca, ali ga je zvono nekako spasilo. Povratak je najavio u drugoj rundi, da bi u trećoj dovršio Čendlera.

- On je pravi borac, ne možete mu ništa oduzeti od ove pobede, ali obećavam da ću uzeti taj pojas u narednih 12 meseci. Imaćemo revanš - rekao je 35-godišnji Čendler nakon poraza.

Inače, kompletan UFC svet je potpuno iznenađen načinom na koji se borba odvijala. Niko nije verovao u nagli preokret nakon prve runde, osim Oliveire čije suze, sreća i radost najbolje opisuju koliko mu znači ova pobeda.

- Zaslužio sam ovo i želeo sam da pokažem da sam najbolji u ovoj kategorijji - rekao je vidno emotivni Oliveira nakon što mu je stavljen pojas oko struka, pa viknuo:

- Dokazujem svima da sam lav lavova!

S ovom pobedom definitvno je počela nova era UFC-a u lakoj kagetogoriji nakon penzionisanja legendarnog Dagestanca Nurmagomedova počekom godine.

Ovom 31-godišnjaku je bilo potrebno čak 28 borbi da konačno stavi ruke na zlatni pojas. Tako je nadmašio neslavni rekord Majkla Bispinga od 26 borbi.

(Espreso)