Foto: EPA/Ettore Ferrari

atp masters rim

NOVAK JE U ČETVRTFINALU RIMA! Sjajan meč je odigrao Đoković, možda mu je u tome pomogla i publika 6:2, 6:1

Kompletan tok meča možete pratiti putem portala Espreso

Objavljeno: 13.05.2021. 11:24h > 11:44h

Novak Đoković je uspeo da se plasira u čevrtfinale Masters turnira u Rimu, pobedom nad Alehandrom Davidovič Fokinom sa 2:0 (6:2, 6:1).

Prvi set je počeo sa razmenom brejkova, prvo ga je uzeo Fokina, onda Novak. Potom je usledio period gemova koji su teniseri osvajali na svoj servis, a to je sve trajalo do 3:2, kada je u šestom gemu Đoković napravio brejk i poveo u meču. Uspeo je da osvoji prvi set sa 6:2.

Drugi je zato protekao u znaku prvog tenisera sveta. Ređali su se gemovi koje je osvajao Novak i kada je stigao do 5:0, nije uspeo i da ga osvojio bez izgbljenog gema. Tako je prekinuo seriju od osam osvojenih gemova zaredom. Treba istaći da na ovom meču Đokovića je najviše slušao bekend sa kojim je osvojio dosta poena.

Treba napomenuti da je danas na tribinama moguće prisustvo publike.

Sledeći Novakov protivnik će biti pobednik meča Cicipas-Beretini.

KRAJ MEČA

DRUGI SET

6:1 - NOVAK ĐOKOVIĆ JE U ČETVRTFINALU RIMA! Malo je zakomplikovao stvari Novak u ovom gemu, ali je na kraju uspeo da osvoji gem i slavi na ovom meču.

5:1 - Još nije kraj meča, prvi gem u ovom setu osvaja Fokina, Novak nije uspeo realizuje tri brejk lopte.

5:0 - Kao po starom dobrom običaju Novak potvršuje brejk, gemom bez izgubljenog poena. Potvrdio ga je asom. Fokina će servirati za ostanak u meču. Ovo je Đokoviću osmi gem zaredom.

4:0 - BREJK ZA ĐOKOVIĆA! Sad je i postao mnogo nervozan Španac iako je imao dve gem lopte, nije uspeo da ih iskoristi. Zato je Đoković svoju drugu brejk loptu jeste pretvorio u gem.

3:0 - Ima sreće Novak, vrh mreže je na njegovoj strani danas. Sada za razliku od prošlih gemova kojima je potvrđivao brejk ovaj nije osvojio bez izgubljenog poena. Ali najbitnje da ga je osvojio.

2:0 - BREJK ZA ĐOKOVIĆA! U odsudnim trenucima je Španac popustio i tako je omogućio Novaku da osvoji drugi gem zaredom u setu. Imao je 30:15, ali je Novak ipak sada u punom gasu.

1:0 - Dve brejk lopte je Novak spasio u ovom gemu i tako sprečio reprizu prvog seta, uspeo je sa bekendom opet namuči Fokinu u gemu.

PRVI SET

6:2 - OSVAJA NOVAK PRVI SET! Na dobru igru Đokovića su se sad nadovezale i greške Davidovič Fokine, tako da Nole pravi još jedan brejk i posle samo pola sata igre vodi u setovima.

5:2 - Novak je sada budan i sto odsto u meču. Posle brejka najbolje je da svoj gem osvojite bez izgubljenog poena. To je i urađeno.

4:2 - BREJK ZA ĐOKOVIĆA! Zaštitni znak za Novaka u ovom gemu je njegov bekend koji radi perfektno, kao i njegov ritern. Ovaj gem je prošao sa nekoliko sjajnih poena i poteza obojice tenisera.

3:2 - Bilo je malo problema za Đokovića u ovom gemu bilo je 30:30, ali do brejk lopte nije uspeo da dođe Fokina. Treba reći da do sada Španac u toku poena stoji više od dva metra od osnovne linije, što je Novak iskoristio.

2:2 - Evo i gema za Španca na svoj servis, bio je precizniji i konkretiniji u gemu. Novak nije mogao da mu pripreti. Do sada smo videli samo jedan viner.

2:1 - Nakon dva gema koja su prošla u razmeni brejkova, ali je zato treći gem bio ekspresan. Đoković uzima prvi gem na svoj servis i to bez izgubljenog poena.

1:1 - Prva dva gema su prošla u razmeni brejkova! Uspeo je Đoković da momentalno vrati brejk prednosti koji je Fokina imao.

0:1 - Sve je išlo kako treba, imao je Novak 40:15, ali je onda sve poene do kraja gema uzeo Španac i otvorio je meč sa brejkom.

Meč je počeo servisom Novaka Đokovića.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra protiv Alehandra Davidoviča Fokine. Novaku je ovo prvi put da igra protiv Španca koji je trenutno na 48. mestu ATP liste.

On je do duela sa Novakom stigao pobedivši Dimitrova i Kamerona Norija. A zbog duela sa Đokovićem je veoma uzbuđen.

Novak je prekjuče odigrao svoj prvi meč na Mastersu u Rimu, kada je slavio protiv Tejlora Frica sa 2:0 (6:3; 7:6).

(Espreso)