Foto: AP

POSLAO JASNU PORUKU

MA, KAKAV MIOČIĆ: Nganuu ni na kraj pameti nije borba sa njim! (FOTO)

Sledeći meč odradiće u avgustu

Objavljeno: 05.04.2021. 13:59h

Prvi afrički šampion u teškoj kategoriji u UFC-u, Fransis Nganu, ne planira da pruži šansu za revanš Stipi Miočiću od koga je "oteo" titulu šampiona brutalnim nokautom u drugoj rundi.

Nganu je objavio da želi da se bori protiv bivšeg prvaka u srednjoj kategoriji Džona Džounsa. Međutim, Džouns je u sukobu sa UFC-om zbog novca za tu borbu pa čak traži od UFC-a da raskine ugovor kako bi mogao da nastavi karijeru u drugoj organizaciji.

"Mislim da Džouns želi ovu borbu jer će to biti veliki meč, jedan od najvećih. Dugo je prvak, ali ovo bi bila i njegova i moja najveća borba. Za tako veliku borbu svi bi želeli veliku platu. I ja bih je želeo, to nije čudno“, komentarisao je Nganu sukob između Džounsa i UFC-a.

"Njihova borba nije moj problem. Ja sam šampion i neću čekati da me neko izazove na borbu. Spreman sam, želim da se borim još dva puta do kraja godine. Nadam se da će Džouns biti moja prva borba u avgustu. Planiram da odradim drugu u decembru".

Ako UFC ne uspe da dogovori borbu protiv Džounsa, Nganu ima rezervni plan. Želi da se osveti Deriku Luisu za poraz 2018. godine. Luis i Nganou su tada odradili jednu od najgorih borbi u istoriji teške kategorije, gotovo da nije viđen ozbiljniji udarac, a na kraju je Luis slavio odlukom sudija.

"Svi bi voleli da se ta borba ne dogodi. Moram da dam navijačima ono što zaslužuju", rekao je kamerunski borac.

(Espreso)