Foto: Espreso

samo jedan cilj

STANKOVIĆ O KATAIJU, POVREDI BAKAJOKA, HRABROM SPARTAKU: Ne kalkulišem, u Subotici će na teren najbolji tim!

Hrabri Spartak je došao da se nadigrava sa Crvenom zvezdom i ja sam to pohvalio odmah posle meča. Očekujemo sličnu situaciju i u Subotici - rekao je Stanković

Objavljeno: 20.02.2021. 17:03h

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je danas da u predstojećem meču protiv Spartaka neće kalkulisati i da će crveno-beli u Subotici nastupiti sa najboljim timom.

- Sećamo se svi utakmice protiv Spartaka iz prvog dela sezone, svi su uživali, bila je to otvorena, lepa, jaka utakmica. Hrabri Spartak je došao da se nadigrava sa Crvenom zvezdom i ja sam to pohvalio odmah posle meča. Očekujemo sličnu situaciju i u Subotici - rekao je Stanković, pa naglasio:

- Imamo samo jedan cilj, a to je da donesemo tri boda kući - istakao je on.

foto: Starsport©

Crveno-beli, posle remija sa Milanom u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, sutra gostuju Spartaku u meču 23. kola Superlige Srbije.

Zvezda je lider šampionata sa 59 bodova, dok je Spartak peti na tabeli sa 37 bodova.

- Svaka sledeća utakmica je najvažnija, s tim za ovih godinu dana nisam imao problema i sumnjam da ću imati i u ovoj utakmici. Milan je arhiviran, sledeći meč je protiv Spartaka, pa ćemo onda opet da razmišljamo o Milanu. Već se povela priča kako ćemo igrati protiv Milana zbog dobijenih žutih kartona i povreda, ali u ovom trenutku zaista ne razmišljam o tome, nego o meču protiv Spartaka - rekao je Stanković.

- U Subotici će na teren izaći najbolji tim, ne kalkulišem u ovom trenutku, niti razmišljam o uigravanju za Milano - istakao je on, a preneo klub.

Trener Zvezde je naveo i da Filipo Falko još nije spreman za svih 90 minuta, ali da je za 60-65 minuta u visokom ritmu više nego spreman.

- Drago mi je što je pravi debi imao protiv Milana i da će u Subotici napraviti razliku i prevagu što se tiče naše igre i našeg cilja - rekao je Stanković.

foto: Starsport©

Stanković je rekao da se nada da će Aleksandar Katai biti što pre spreman da zaigra.

- Blizu smo toga. On sam ima veliku želju, a mi ga svi željno iščekujemo - rekao je Stanković.

Stanković se osvrnuo i na moguće pozive igračima iz omladinskog pogona da se priključe prvom timu.

- Veljko Nikolić se vratio u trenažni proces, takođe tu su Gavrić i Krstović i Petrović, za sada nećemo priključivati nikoga više prvom timu. Momci treba da nastave da rade sa svojim trenerima i sigurno će neko od njih do kraja sezone dobiti pravu šansu - rekao je on.

foto: Starsport©

Aksel Bakajoko doživeo je lakšu povredu, a šef stručnog štaba Zvezde je istakao da ovog veznog igrača očekuje kraća pauza.

- Bakajoko se povredio prilikom spašavanja jedne lopte, da ne ode u korner, napravio je rotaciju, istegao malo unutrašnji ligament, povreda nije ozbiljnija, ali zahteva nekih sedam dana mirovanja, tako da će on za 7-8 dana biti sa grupom - zaključio je Stanković.

Utakmica Spartak - Crvena zvezda igra se sutra od 17.05.

(Espreso/Beta)