Foto: AP

imala je sinoć posla

NEMICA KOJA JE U VAR SOBI PONIŠTILA GOLOVE MILANA: Radi u policiji, i ne sudi od prošle godine!

U istoriju ušla 2017. godine kada je bila prva dama koja je sudila neku utakmicu profesionalnog fudbalskog takmičenja u Evropi

Objavljeno: 19.02.2021. 07:43h

Jučerašnju utakmica između Crvene zvezde i Milana je obilovala sa dosta bitnih sudijskih odluka koji su uticali i na sam ishod meča.

U mnogobrojnoj ekipi sudija koji su bili na terenu i u VAR sobi je bila i jedna dama.

Radi se o Nemici Bibijani Štajnhaus,koja je u istoriju ušla 2017. godine kada je bila glavni sudija na utakmici Herte i Verdera i tako je postala prva žena koja je sudila utakmice prve lige nekog profesionalnog fudbalskog takmičenja u Evropi.

Čak je imala tu čast da deli pravdu i na Svetskom prvenstvu za fudbalerke 2019. i šest puta je bila Sudija godine u Nemačkoj.

Bibijana Štajnahus je u žižu javnosti dospela još 2011. godine deleći pravdu na meču između Herte i Ahena, kada ju je jedan fudbaler slučajno udario po grudima, na šta mu se ona nasmešila.

Inače, 2019. godine zbog nje u Iranu ljubitelji fudbala nisu mogli da gledaju meč Bajerna i Augzburga, jer je ona delila pravdu.

Kao što je poznato, u ovoj zemlji je na snazi šerijatski zakon i žene moraju biti pokrivene glave, ali kako to nije bio slučaj sa Nemicom, prenos se jednostavno nije smeo emitovati.

Od aktivnog bavljenja suđenjem se oprostila 2020.

(Espreso)