Sunce, Foto: Beta/Dragan Gojić

VREMENSKA PROGNOZA

METEOROLOG OTKRIVA: Stiže još jedan vremenski šok, temperatura preko 20 stepeni!

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da će nam nakon nekoliko ledenih dana, ova sedmica doneti porast temperatura i povratak znatno toplijeg vremena.

Objavljeno: 16.02.2021. 09:11h

Druga polovina februara donosi nam vremenske uslove nalik martu, kaže poznati meteorolog.

Meteorolog Đorđe Đurić kaže da će nam nakon nekoliko ledenih dana, ova sedmica doneti porast temperatura i povratak znatno toplijeg vremena.

"Minimalne jutarnje temperature kretale su se tokom vikenda od -13 do -7°stepeni, u Beogradu do -8, a na Kopaoniku je bilo čak -19 stepeni. Subjektivni osećaj na Kopaoniku iznosio je i do -30 stepeni. I maksimalne dnevne temperature tokom većeg dela vikenda ostale su u "minusu", jedino su na severu Srbije prešle u koji stepen iznad nule", napisao je Đurić na Fejsbuku i najavio:

"Ove sedmice očekuje nas znatno toplije vreme. Ipak, još u utorak i u sredu ujutro očekuje se umeren do jak mraz, pa će tako jutarnja temperatura u utorak biti od -15 na jugoistoku do -5 na severozapadu zemlje, a u sredu od -13 na jugoistoku do -3 stepena na severozapadu Srbije. Minimalna temperatura u Beogradu biće od -5 do -3 stepena. Već tokom dana očekuju se više temperature, pa će maksimalna dnevna u sredu biti od 0 do 6, a u sredu osetno toplije, uz temperature oko, pa i preko 10 stepeni. Utorak će na severu i zapadu Srbije biti umereno oblačan, a na jugu i istoku sunčan. U sredu se sa severa očekuje prolazno naoblačenje, uz slabu kišu u južnim i centralnim predelima, a slab sneg na planinama", najavio je meteorolog.

Đurić je precizirao da će u četvrtak biti suvo i uglavnom pretežno sunčano, uz slab jutarnji mraz.

"U petak novo prolazno naoblačenje sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura biće od 8 do 12, u Beogradu oko 10 stepeni. Ne očekuju se značajnije količine padavina. Za vikend nas očekuje suvo, u nedelju i veoma toplo vreme, a maksimalna temperatura u nedelju biće i do 15 stepeni. Prema trenutnim prognozama, sledeće sedmice biće relativno toplo za kraj februara, uz temperature iznad prosečnih vrednosti. Dakle, do kraja februara ne očekuju nas zimski vremenski uslovi, a najhladniji deo ove više nego blage zime je uveliko iza nas", zaključio je on.

Bonus video:

(Espreso.rs/Mondo)