Luke i Maradona, Foto: Printscreen/Twitter

šokantno

Objavljeni novi detalji istrage Maradonine smrti: LEKAR FALSIFIKOVAO MEDICINSKA DOKUMENTA, PRETI MU ZATVOR!

Luke bi mogao biti optužen za krivično delo „zloupotreba falsifikovanog privatnog dokumenta“

Objavljeno: 23.01.2021. 11:41h

Istraga smrti legendarnog Dijega Maradone još traje, a argentinski mediji su objavili nove rezultate.

El Pibe je preminuo 25. novembra, nepun mesec posle 60. rođendana, što je žestoko uzdrmalo fudbalski svet. Ali, ubrzo nakon toga počele su sumnje da nije imao adekvatnu medicinsku pomoć, pa je otvorena istraga zbog njegove smrti.

Jedan od glavnih osumnjičenih je njegov lekar Leopoldo Luke jer se ne poklapaju stvari koje je on izjavio nakon Maradonine smrti sa svim onim što se zaista dešavalo.

foto: EPA/MIGUEL GUTIERREZ

Istraga je čak dokazala da je Luke falsifikovao Dijegove potpise na ključnoj dokumentaciji tokom lečenja.

Doktor je potpis falsifikovao kako bi dobio pristup istoriji bolesti legendarnog fudbalera iz klinike Olvios 1. septembra prošle godine. Medicinskim kartonima u Argentini pristup imaju samo pacijenti i mogu da ga zatraže putem potpisanog dokumenta.

Stručni dokazi potvrdili su da je potpis na zahtevu za Maradonin dosije lažan i da bi Luke mogao biti optužen za krivično delo „zloupotreba falsifikovanog privatnog dokumenta“.

Za ovaj prestup Lukeu preti zatvor od šest meseci do dve godine.

foto: Printscreen Youtube

Podsetimo, nakon što je slavni Argentinac preminuo, Luke je bio prvi koji je objavio fotografiju s njim, pa organizovao konferenciju za novinare na kojoj se rasplakao, te je objašnjavao svima kako je Maradona odbijao svoju terapiju.

Tada je između ostalog rekao:

- Dijego je jako dugo bio tužan i depresivan. Nedostajali su mu njegovi roditelji. Trudio sam se da budem dobar prijatelj i uvek mu stajao na raspolaganju. I takav je bio prejak, niste mu ništa mogli nametnuti, bio je užasno tvrdoglav. Trebao je da ide na odvikavanje od alkohola, ali nije hteo. Morali smo a balansiramo između tableta koje je uzimao i alkohola koji je pio. Radio je šta god je on hteo, niko mu nije mogao ništa.

- Znam da će sada biti novinara koji će tražiti krv nakon njegove smrti, ali nisam kriv ni za šta. Jedino što sam skrivio je što sam ga voleo. Na raspolaganju sam svim telima koja me žele istraživati, nemam šta da krijem. Uvek sam bio uz Dijega i verujem da će oni koji žele da saznaju istinu vrlo brzo shvatiti da nisam kriv za njegovu smrt.

(Espreso.co.rs)