Foto: Starsport©

Zvezdin Biser seli se na čizmu

TORINO NIJE DAO EDERA ZVEZDI, A HOĆE NJEGOŠA: Sad crveno-beli njima zadaju iste muke u pregovorima!

Pričalo se o Ederi, pominjali su se i neki drugi fudbaleri sa platnog spiska klubova iz Serije A, na kraju je izbor pao na Filipa Falkaa.

Objavljeno: 21.01.2021. 16:42h

Prema saznanjima "Mozzart sporta" srpski šampion je u poodmakloj fazi pregovora sa Torinom oko prodaje bivšeg kapitena mlade reprezentacije Srbije Njegoša Petrovića.

Posao još nije završen, ali prema informacijama ovog portala čak su i najodgovornija lica sa Marakane tokom srede saopštila Petroviću da bi uskoro mogao da se otisne u inostranstvo.

Pominjala se i Parma, ali deluje da je Torino sudbina momka iz Krupnja razornog šuta. Torino je u ovom prelaznom roku prodao Milanu Sualija Meitea, i praktično otvorio vrata Serija A Njegošu Petroviću. Zvezdin vezista je igrač sličnih, može se reći čak identičnih karakteristika, kao Francuz sa pasošem Obale Slonovače.

foto: Starsport©

Crvena zvezda može da igra na kartu Torinove žurbe i činjenice da je gazdi Kairu voda odavno došla do grla.

Sa druge strane italijanski klub je svestan da je crveno-belima hitno potreban ozbiljan novac, i da dugo nije napravila ozbiljan izlazni transfer. U menadžerskom žargonu, trenutno je na snazi obaranje ruku.

Crvena zvezda je za Njegoša Petrovića tražila 3.000.000 evra i sitne procente od naredne prodaje. Torino je spreman da ide do 2.500.000 evra. Reklo bi se da nije u pitanju nepremostiva razlika, i da bi moglo da dođe do dogovora.

Podsetimo, crveno beli su želeli da iz ovog kluba dovedu Edera, ali na kraju je izbor pao na Filipa Falkaa.

foto: Starsport©

Petrović je stigao u Crvenu zvezdu leta 2019. godine. Plaćen je Radu 400.000 evra, uz Zvezdinu obavezu da Građevinarima uplati i 20 posto od naredne prodaje. Tačnije, Rad će dobiti postotak od Zvezdinog profita koji bi najmanje mogao da iznosi 2.100.000 evra.

Za Crvenu zvezdu Petrović je odigrao 51 utakmicu i postigao dva gola.

(Espreso.co.rs/Mozzartsport.com)