Foto: Profimedia

Izjava koja boli

KARABATIĆ NASRED HRVATSKE TELEVIZIJE DIRNUO HRVATE TAMO GDE IH NAJVIŠE BOLI: A oni pokušavali da ga prisvoje!

Ja sam i Srbin i Hrvat. Imam korene u obe zemlje i na to sam jako ponosan

Objavljeno: 14.01.2021. 11:03h

Jedan od najboljih rukometaša na svetu, francuski internacionalac, Nikola Karabatić je gostujući na nacionalnoj televiziji Hrvatske istakao da mu je najdraža pobeda bila baš protiv "Kauboja" na Svetskom prvenstvu 2009. u ovoj zemlji.

- Najdraža titula mi je ona na Svetskom prvenstvu 2009. u Hrvatskoj - istakao je kroz osmeh Karabatić, pa nastavio:

- Mama i tata su bili tada u publici, gledali su s tribina utakmicu. To je trenutak moje karijere koji nikada neću zaboraviti, pred 15.000 Hrvata koji su bili protiv nas i protiv mene... Ma, nikad to neću zaboraviti.

foto: AP

Podsetimo juče je počelo Svetsko prventsvo za rukometaše u Egiptu, a na njemu za "Trikolore" neće nastupati proslavljeni rukometaš čiji koreni potiču sa ovog podneblja.

Naime, Nikola je rođen u Nišu i potiče iz mešovitog braka. Majka mu je Srpkinja, a otac Hrvat. Nakon selidbe u Francusku Nikola i njegov rođeni brat Luka odlučili su da brane boje te zemlje.

- Ja sam i Srbin i Hrvat. Imam korene u obe zemlje i na to sam jako ponosan. Francuska je moja domovina, ali mi je drago što vučem korene iz bivše Jugoslavije - istakao je jednom prilikom Karabatić.

(Espreso.co.rs)