FRANCUSKA NI KOD KUĆE NE MOŽE PROTIV PREPOROĐENE SRBIJE: Trikolori su nam se izmigoljili iz šaka! Zamalo novo čudo!
Foto: Starsport©

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za rukometaše

FRANCUSKA NI KOD KUĆE NE MOŽE PROTIV PREPOROĐENE SRBIJE: Trikolori su nam se izmigoljili iz šaka! Zamalo novo čudo!

Naša reprezentacija je posle dva meča protiv najjače ekipe u grupi osvojila 3 boda

Objavljeno: 20:54h

Velika utakmica i veliki bod srpskih rukometaša! Srbija je u četiri dana uspela da upiše pobedi i remi protiv slavne Francuske, aktuelnih olimpijskih vicešampiona i najtrofejnijeg tima u istoriji.

Posle pobede u Zrenjaninu, ove subotnje večeri naši rukometaši su odigrali nerešeno 26:26 u Kreteju protiv "trikolora" u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a može se reći i da su zaslužili pobedu.

Rukometna reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Ali ostaje žal, veliki žal jer ako je neko u ovom meču zaslužio trijumf to su onda izabranici selektora Tonija Đerone, koji je za samo desetak dana treninga i dve utakmice već sada preporodio srpski nacionalni tim.

Vodili smo tokom celog meča, jednom vodili i četiri razlike, a u nekoliko navrata smo propustili priliku da dotučemo aktuelne osvajače srebrne medalje iz Rija.

Žalićemo verovatno dugo za onim promašenim zicerom Vorkapića u 47. minutu kada je u kontri 1 na 1 šutirao pored gola, a mogao je tada da nas odvede na +4 ponovo i tako možda dotuče protivnika.

Imali smo i napad za pobedu u poslednjem minutu sa igračem manje koji smo loše odigrali, ali onda u poslednjih 15 sekundi strepeli, međutim, šut Francuza za pobedu je ukrotio jedan od naših najboljih igrača na ovom meču, golman Vladimir Cupara, i tako nam sačuvao bod.

Petar Đorđić
foto: Starsport©

Verujemo da nam je neko ponudio uoči duela sa Francuzima ovakve konačne ishode svi bismo ih oberučke prihvatili.

Što se tiče strelaca u našem timu je bio najefikasniji kapiten Mijajlo Marsenić sa 8 golova, a odmah uz njega je bio Petar Đorđić sa 6 i njih dvojica su tresli mrežu baš onda kada je trebalo. Bogdan Radivojević je postigao 4, a Miloš Orbović 2.

Mijajlo Marsenić
foto: Starsport©

U redovima "galskih petlova" se posebno istakao Fabregas sa 5 pogodaka, dok su po 4 dali Engesan i Deska, a po 3 Luka Karabatić i Remili.

A ono što se mora istaći da je naš tim igrao u ova dva meča sa Francuzima itekako oslabljen, pre svega za izostanak jednog od najboljih rukometaša Evrope Petra Nenadića koji se vratio u reprezentaciju posle 2 godine i koji će igrati već za neki dan u duelu protiv Grčke u Zrenjaninu u nastavku kvalifikacija.

Takođe, nedostajali su nam i braća Ilić, pa Nemanja Zelenović i još 3-4 standardna reprezentativca.

S druge strane, Francuska je igrala bez Nikole Karabatića.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.