Foto: EPA/Szilard Koszticsak

svi srećni

OBELODANJENI DETALJI JOVIĆEVE POZAJMICE: Real pristao da plaća 80% plate za Srbina, hteo je samo u Frankfurt!

Bio sam baš srećan kad smo se ponovo čuli. Učinio je sve što je mogao da se vrati u Frankfurt - kaže trener Ajntrahta

Objavljeno: 13.01.2021. 14:32h

Ajntraht Frankfurt je sve dogovorio sa Real Madridom oko pozajmice Luke Jovića do kraja sezone i sada sprema promociju srpskog fudbalera.

Poznati su i detalji ugovora kojim se Jović vraća u klub u kom se fenomenalnim partijama i golovima i preporučio Realu, a prenosi ih renomirani list "Bild".

Madriđani su prihvatili da nemački klub plaća samo 20 odsto plate reprezentativca Srbije dok će oni nastaviti da isplaćuju preostalih 80 odsto.

foto: EPA/Juanjo Martin

Pošto je bruto plata nekadašnjeg igrača Crvene zvezde 10 miliona evra, Ajntraht će plaćati samo 2 miliona, a sam transfer je besplatan.

S obzirom da su nedavno za 4 miliona prodali Basa Dosta belgijskom Klub Brižu, u Frankfurtu su verovatno zadovoljni obavljenim poslom, iako Jovića (23) dobijaju nazad samo do leta.

Srpski napadač se već itekako dokazao u Bundesligi pa nema sumnje da u Ajntrahtu očekuju da se Jović vrati u golgetersku formu koju je izgubio prelaskom u "kraljevski klub".

foto: Starsport©

Zato je i sam Luka insistirao na povratku u Frankfurt i ignorisao ponude nekih klubova Premijer lige. Potvrdio je to i trener kluba.

- Bio sam baš srećan kad smo se ponovo čuli. Učinio je sve što je mogao da se vrati u Frankfurt - zadovoljno trlja ruke Adi Hiter.

(Espreso.co.rs)