Likvidacija Markovića na Brdu, Foto: Kurir

čaba je uhapšen

LIKVIDACIJA ZETA PINK PANTERA NA BRDU 2 GODINE MISTERIJA! Ubijen dok je držao dečja kolica, snimak preplašio Srbiju

Prvo se tvrdilo da je kolateralna šteta mafijaškog obračuna, a da je meta bio njegov zet Aleksandar Šarac koji je ubijen krajem 2020. godine u sačekuši

Objavljeno: 05.01.2021. 15:23h

Pre tri godine na Banovom Brdu dogodila se surova likvidacija Nebojše Markovića (37), kada je primio metak ispred kuće dok je vadio dečija kolica iz automobila.

Sigurnosne kamere u Ulici Rajka od Rasine na Brdu snimile su ubicu, ali i beli punto kojim je dovezen da izvrši egzekuciju.

Policija je najpre uhapsila Alena Ciglara za koga se sumnjalo da je upravljao "puntom", a nakon dva meseca uhapšen je Čaba Der kao glavni osumnjičeni za ubistvo Markovića

Čaba Derfoto: Printscreen / Facebook

Der je u zatvoru okruglo dve gdoine, ali je ubistvo Markovića i dalje ostalo misterija s obzirom na to da ubijeni nije imao dosije, niti je iko iz njegovog okruženja, ali i šire sumnjao da je upleten u mrežu kriminala.

Međutim, ubrzo su počele da kolaju razne verzije priče oko Markovićeve sačekuše.

Prvo se tvrdilo da je kolateralna šteta mafijaškog obračuna, a da je meta bio njegov zet Aleksandar Šarac koji je ubijen krajem 2020. godine u sačekuši tržnog centra na Novom Beogradu.

Ubijeni Nebojša Markovićfoto: Printscreen/facebook

Osim toga, u medijima se spekulisalo da je stradao u ratu “škaljarskog” i “kavačkog” klana, a da ga je života koštalo prijateljstvo sa beguncem Darkom Gejslerom, koji se sumnjiči da je 2014, ispred zatvora u Spužu ubio Andriju Mrdaka.

- Suprotna strana čak sumnja da je Marković bio saučesnik u ubistvu Mrdaka, što se i razmatra kao glavni motiv likvidacije 5. januara na Banovom brdu. Po toj matematici, ubijeni Marković bio je saradnik Bojovićevog klana, što ne čudi s obzirom na to da je njegov zet, suprug njegove sestre sa kojima je zajedno živeo u istoj kući, član “Pink Panter” bande, koja je veoma bliska Bojoviću i njegovom ljudima - pisali su mediji.

Suđenje za ubistvo Markovića trebalo bi da počne 13. januara, s tim što će se “nasmejanom ubici” suditi u odsustvu, jer mu je u toku suđenje u Budimpešti zbog druge dve likvidacije. Inače, Čaba je o ubistvo Markovića izjavio da je morao da ga ubije kako bi spasio svoju glavu. Šta je time mislio, nije želeo da obrazloži.

(Espreso.co.rs)